Επίκεντρο Υπηρεσιών

Γιατί, πότε και πως να χρησιμοποιήσετε μία λύση που σας προσφέρουμε

Μοιραστείτε το με άλλους:
ΑΙ Μελέτη Εμφυτευμάτων
Condividi questo con gli altri:

Η πιο συνηθισμένη αιτιολόγηση στα παραπεμπτικά ασθενών για την πραγματοποίηση σάρωσης CBCT είναι κατά κύριο λόγο η συλλογή 3D δεδομένων από τη γύρω περιοχή της θέσης εμφυτεύματος, για το σωστό σχεδιασμό μιας επέμβασης εμφυτευμάτων. Το 80% ή και παραπάνω των συνολικών σαρώσεων CBCT απαιτούνται γι’ αυτόν τον συγκεκριμένο σκοπό.

Στην DentQ, σε αυτά τα περιστατικά, παράλληλα με μια 3D σάρωση των σημείων εμφύτευσης και την ανακατασκευή, δημιουργούμε και παρέχουμε δύο τύπους αναφορών:

 1. Μία γενική ακτινολογική αναφορά που παρέχει εκτεταμένο σύνολο τμημάτων (6 τομείς για κάθε δόντι) και μια λεπτομερή περιγραφή (ανατομία, παθολογία και κατάσταση) κάθε δοντιού που καταγράφηκε στη σάρωση CBCT.
 2. Μια ειδική μελέτη εμφυτευμάτων που παρέχει συγκεκριμένες μετρήσεις της θέσης τοποθέτησης του εμφυτεύματος και μια πανοραμική ανακατασκευή με σημειωμένο το κάτω Κυψελιδικό Κανάλι.

Και οι δύο αναφορές συνήθως δημιουργούνται από ένα σύστημα AI (τεχνητής νοημοσύνης) και στη συνέχεια επιθεωρούνται χειροκίνητα, βελτιώνονται και ενισχύονται από την έμπειρη ομάδα των ειδικών μας. Αυτό λοιπόν ονομάζουμε πλεονέκτημα AI+Ανθρώπινου Παράγοντα, ενώ και οι δύο αυτές αναφορές παρέχονται συνήθως χωρίς επιπλέον κόστος σε ασθενείς που πραγματοποιούν τέτοιες σαρώσεις CBCT (σχετικές με εμφυτεύματα) σε μας.

Αφού επεξεργαστούν αυτές οι αναφορές AI+Ανθρώπινου Παράγοντα από τους ακτινολόγους και την ομάδα επεξεργασίας μας, δημιουργείται συνήθως μία χειροκίνητα (κλασική) ακτινολογική αναφορά, από έναν από τους εσωτερικούς οδοντίατρους μας και προστίθεται στη γενική ακτινολογική αναφορά (AI+Άνθρωπος). Επιπλέον, οι μετρήσεις στην μελέτη εμφυτευμάτων προσαρμόζονται χειροκίνητα σε πολλά περιστατικά. Σε ορισμένες χώρες, μια έκθεση ακτινολόγου (που δημιουργήθηκε και υπογράφηκε από ακτινολόγο) είναι υποχρεωτική και περιλαμβάνεται στην οδοντιατρική μας υπηρεσία απεικόνισης, ενώ σε άλλες χώρες, πολλοί οδοντίατροι ζητούν τέτοιες αναφορές με επιπλέον κόστος, για να είναι σίγουροι.

Οι αρχικές ακτινολογικές αναφορές και μελέτης εμφυτευμάτων δημιουργούνται στην πλατφόρμα AI της DiagnoCat, με την οποία η DentQ συνεργάζεται αποκλειστικά, ως οδοντιατρικό κέντρο απεικόνισης σε πολλές χώρες. Οι αναφορές που δημιουργούνται από αυτήν την πλατφόρμα είναι διαδραστικές και παρέχουμε στους οδοντιάτρους ιδιωτική πρόσβαση στην πλατφόρμα, ώστε να μπορούν να επεξεργαστούν περαιτέρω τομές, τις περιγραφές και τις μετρήσεις κάθε δοντιού, να αλληλεπιδράσουν με τις αναφορές και να τις προσαρμόσουν στις ανάγκες τους. Αυτές οι διαδραστικές αναφορές δίνουν τη δυνατότητα στους οδοντιάτρους, για παράδειγμα, να αντικαταστήσουν ορισμένες εικόνες τμηματοποίησης στην αναφορά, να αλλάξουν τις περιγραφές παθολογίας και να προσαρμόσουν τις μετρήσεις της θέσης εμφύτευσης, ώστε να ταιριάζουν με τα φυσικά ευρήματα τους, όταν εξετάζουν κλινικά τον ασθενή, τα εμφυτεύματα που προτιμούν να χρησιμοποιήσουν και το συνολικό τους σχέδιο χειρουργικής επέμβασης εμφυτευμάτων.

Συνεπώς, οι εμφυτευματολόγοι λαμβάνουν ένα ολοκληρωμένο σύνολο δεδομένων, το οποίο:

 • Παρέχει βασικές πληροφορίες για τη θέση εμφύτευσης, συμπεριλαμβανομένων σαφών ενδείξεων
 • Εξοικονομεί χρόνο και κόπο, με έτοιμες τομές και μετρήσεις
 • Περιλαμβάνει συγκεκριμένες και πολύ χρήσιμες μετρήσεις του περιβάλλοντα χώρου της εμφύτευσης
 • Επιτρέπει στους γιατρούς να αλληλεπιδρούν με τις αναφορές και να τις προσαρμόζουν στις ανάγκες τους

Η Μελέτη Εμφυτευμάτων που παρέχουμε παρέχει και τις παρακάτω πληροφορίες και εργαλεία στη γενική ακτινολογική αναφορά:

 • Ευρεία 2D εικόνα του σημείου εμφύτευσης, συμπεριλαμβανομένης της σήμανσης με χάρακα και του σημείου τομής
 • Ακριβείς μετρήσεις απόστασης για υποστήριξη της σωστής τοποθέτησης εμφυτεύματος
 • Μετρήσεις κυψελιδικής γραμμής
 • Πάχος οστού
 • Ύψος γραμμής
 • Θέση του Κάτω Φατνιακού Καναλιού
 • Εντοπισμός ιγμορείων άνω γνάθου
 • Διαδραστική μελέτη εμφυτευμάτων που μπορεί να προσαρμοστεί
 • Διαδικτυακή αποθήκευση σε ασφαλές cloud

Παρακάτω θα βρείτε μερικές από τις εικόνες που παρέχονται σε μια πραγματική Αναφορά Μελέτης Εμφυτευμάτων ως παράδειγμα, συγκεκριμένα της κάτω γνάθου ενός 47χρονου άνδρα πριν από μια διαδικασία εμφύτευσης:

Θέση εμφύτευσης (κάτω γνάθος)| Βήμα τομής: 2 mm

Θέση εμφύτευσης (κάτω γνάθος)

Μερικές από τις παρεχόμενες (κάτω γνάθος) τομές με μετρήσεις

κάτω γνάθος

κάτω γνάθος 2

Να σημειώσουμε ότι:

 • Το Κατώτερο Κυψελιδικό Κανάλι σημειώνεται στην εικόνα της θέσης εμφύτευσης
 • Τα διανύσματα μέτρησης τομής (πράσινες γραμμές) μπορούν να προσαρμοστούν από τον οδοντίατρο στη διαδραστική πλατφόρμα DiagnoCat
 • Οι τομείς που εμφανίζονται στην αναφορά μελέτης εμφυτευμάτων μπορούν να προσαρμοστούν από τον οδοντίατρο, αξιολογώντας τις διαδραστικά και αντικαθιστώντας ορισμένες από αυτές με άλλες τομές που παρέχουν σαφέστερη εικόνα.

Και παρακάτω θα βρείτε μερικές από τις εικόνες που παρέχονται σε μια πραγματική Αναφορά Μελέτης Εμφυτεύματος, της άνω γνάθου του ίδιου ασθενή:

Θέση εμφύτευσης (άνω γνάθος) | Βήμα τομής 2 mm

θέση-εμφύτευσης-άνω-γνάθος

Μερικές από τις παρεχόμενες (άνω γνάθος) τομές με μετρήσεις

άνω γνάθος

άνω γνάθος 2

Ανακεφαλαιώνοντας, εάν θέλετε να έχετε τα απαραίτητα δεδομένα για επιτυχή επέμβαση εμφυτεύματος, πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε την Αναφορά Μελέτης AI+Ανθρώπινου Παράγοντα εμφυτευμάτων, η οποία παρέχεται από την DentQ όταν χρειαστεί, μαζί με σαρώσεις CBCT και την ακτινολογική αναφορά. Κατεβάστε το φυλλάδιο που αφορά την υπηρεσία Μελέτη Εμφυτευμάτων AI+Ανθρώπινου Παράγοντα για περισσότερες λεπτομέρειες.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις πολυποίκιλες υπηρεσίες μας και τις αναφορές AI+Ανθρώπου, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε με ό,τι πληροφορία χρειάζεστε και να σας υποστηρίξουμε στην επιλογή των υπηρεσιών που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες σας

 


Condividi questo con gli altri:
Μοιραστείτε το με άλλους: