Γνωρίστε την Ομάδα μας

Συνέντευξη με ένα από τα μέλη της ομάδας μας

Μοιραστείτε το με άλλους:
Συνέντευξη με τη Θεοδώρα Γλυκού
Condividi questo con gli altri:

Θεοδώρα Γλυκού

  • Ιατρικός Αντιπρόσωπος
  • DentQ Ελλάδα
  • Είναι η πρώτη μας υπάλληλος στην Ελλάδα, από τον Σεπτέμβριο του 2022
  • Εργάζεται στις πωλήσεις οδοντιατρικών ειδών από το 1995

Συνέντευξη με τη Θεοδώρα Γλυκού

Γεια σου Ντόρα! Αρχικά, πες μας κάτι ενδιαφέρον για σένα.

Γεννήθηκα στην Αθήνα και όταν ήμουν δέκα χρονών μετακομίσαμε στις ΗΠΑ. Δεν υπήρχε ελληνικό σχολείο εκεί, οπότε, παρόλο που δεν μιλούσα καθόλου αγγλικά, άρχισα να μαθαίνω σε ένα κανονικό αμερικανικό σχολείο. Αλλά από περηφάνια και επειδή ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς μου, ήταν πολύ σημαντικό για μένα να πετύχω στο σχολείο. Έτσι, δούλεψα πολύ σκληρά και μέχρι το τέλος εκείνης της χρονιάς κατέκτησα την πρώτη θέση στην τάξη μου. Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος και οι συμμαθητές μου δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί μου στην αρχή και με κορόιδευαν. Όμως οι δάσκαλοι που παρατήρησαν τις προσπάθειές μου έγιναν οι πρώτοι μου φίλοι. Τελικά, μέχρι το τέλος της χρονιάς, οι συμμαθητές μου μπορούσαν να επικοινωνούν κανονικά μαζί μου και πολλοί από αυτούς με εκτίμησαν και έγιναν φίλοι μου. Αυτή η επιθυμία, να διαπρέψω σε ό,τι κι αν κάνω, με παρακινεί ακόμα και σήμερα.

Πόσες γλώσσες μιλάς;

Μιλάω ελληνικά, αγγλικά, λίγα γαλλικά και ιταλικά. Στο δημοτικό σχολείο στην Ελλάδα μάθαμε γαλλικά ως δεύτερη γλώσσα. Και όταν γύρισα από τις ΗΠΑ, στα 27 μου, έγινα ξεναγός στην Ιταλία. Ήθελα να ξεχωρίσω και σε αυτό, συνεπώς δεν ήθελα οι τουρίστες στο λεωφορείο να συνειδητοποιήσουν ότι είμαι αρχάρια. Περνούσα κάθε βράδυ τους πρώτους μήνες μου ως ξεναγός μιλώντας με τον οδηγό του λεωφορείου, κάνοντας δεκάδες ερωτήσεις για τις τοποθεσίες που θα επισκεφτούμε την επόμενη μέρα. Ήθελα να είμαι προετοιμασμένη και τίποτα δεν μπορούσε να με σταματήσει. Κατά τη διάρκεια εκείνων των συνομιλιών και μαθημάτων με τον καημένο τον οδηγό του λεωφορείου μας, έμαθα τα λίγα ιταλικά που ξέρω μέχρι σήμερα.

Ποιο είναι αυτό που αγαπάς περισσότερο στη δουλειά σου;

Πρώτ’ απ’ όλα μου αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Με τους οδοντιάτρους και τις ομάδες τους. Είχα την τύχη να δουλέψω για 27 χρόνια, μέχρι σήμερα, πουλώντας οδοντιατρικό εξοπλισμό και υπηρεσίες σε οδοντιάτρους, στο κέντρο της Αθήνας, όπου εργάζονται κορυφαίοι οδοντίατροι και είναι κάτι που μου αρέσει πολύ. Έμαθα πολλά από αυτούς και εκτίμησαν το γεγονός ότι ήθελα να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα για οτιδήποτε οδοντιατρικό. Πολλοί από αυτούς εξακολουθούν να συνεργάζονται μαζί μου από τότε, για περισσότερα από 20 χρόνια τώρα.

Ήμουν πραγματικά τόσο πρόθυμη να μάθω που ζήτησα ακόμη και να μου επιτραπεί να παρακολουθώ χειρουργικές επεμβάσεις και περίπλοκες οδοντιατρικές διαδικασίες σε ορισμένα νοσοκομεία και έτσι μου δόθηκε η άδεια να το κάνω. Ήθελα να δω πως χρησιμοποιείται στο χειρουργείο ο εξοπλισμός που πουλούσα. Αυτό με δίδαξε πολλά και μετά από τα δύο πρώτα μου χρόνια ως ιατρικός αντιπρόσωπος, οι οδοντίατροι άρχισαν να με ρωτούν αν σπούδασα Οδοντιατρική. Αυτό φυσικά με έκανε να νιώσω υπέροχα εκείνη την εποχή, καθώς ήταν σημαντικό για μένα να είμαι επαγγελματίας και να αποκτήσω ολοκληρωμένες οδοντιατρικές γνώσεις, ώστε να μπορώ να απαντάω σε ερωτήσεις των γιατρών και να πουλάω τον εξοπλισμό.

Ποιες οδοντιατρικές τεχνολογίες σε ενθουσιάζουν;

Με γοητεύουν τα οδοντικά εμφυτεύματα. Είμαι ενθουσιασμένη που βλέπω τα εμφυτεύματα να επαναφέρουν το χαμόγελο στα πρόσωπα των ηλικιωμένων, επιτρέποντας στους ασθενείς να ανακτήσουν και πάλι το παιδικό τους χαμόγελο. Είναι καλύτερο από τις μασέλες!

Σήμερα, πολλά εμφυτεύματα μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα χειρουργείο, πιο γρήγορα από παλιότερα. Ένας φίλος μου έβαλε 8 εμφυτεύματα μέσα σε μια μέρα, χωρίς καμία επιπλοκή. Αυτό είναι κάτι που δε θα μπορούσε να γίνει όταν ξεκίνησα τη δουλειά μου στο χώρο. Είναι εντυπωσιακό!

Πώς βρίσκει κανείς ισορροπία μεταξύ εργασίας/ζωής και τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου;

Αν έχω πολλή δουλειά, δουλεύω! Είμαι εργασιομανής, αλλά μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, επομένως είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου και η ισορροπία μου.

Όταν δε δουλεύω μου αρέσει να κάνω πεζοπορία στα βουνά και να πηγαίνω στην παραλία, όσο το δυνατόν περισσότερο το καλοκαίρι. Το μπλε χρώμα της θάλασσας με ηρεμεί και μου δίνει χαρά.

Μια συμβουλή για τους οδοντιάτρους (βάσει της εμπειρίας μου):

Να είστε ανοιχτοί στην τεχνολογία! Αυτό αφορά κυρίως τους πιο μεγάλους οδοντιάτρους, αφού οι νέοι που «γεννήθηκαν στην τεχνολογία» δεν έχουν μάθει διαφορετικά.

Επίσης από την αρχή της καριέρας σας εστιάστε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Αγοράστε εξοπλισμό υψηλής ποιότητας για την κλινική σας. θα διευκολύνει την εργασία σας και θα βελτιώσει τα αποτελέσματα. Παρέχετε θεραπεία υψηλής ποιότητας και μακροπρόθεσμα, θα έχετε μια ακμάζουσα κλινική με πολλούς ασθενείς.

Πώς θα αλλάξει η οδοντιατρική ακτινολογία τα επόμενα χρόνια;

Η οδοντιατρική ακτινολογία θα παρέχει περισσότερη υποστήριξη και χρήσιμες πληροφορίες στους οδοντιάτρους μελλοντικά. Πολλοί οδοντίατροι, ακόμη και αυτοί που έχουν εργαστεί με εμφυτεύματα για πολλά χρόνια, με ρωτούν αν πρέπει να αρχίσουν να εργάζονται με χειρουργικούς οδηγούς. Νομίζω ότι πρέπει, καθώς οι σαρώσεις που περιλαμβάνουν χειρουργικούς οδηγούς μπορούν να βοηθήσουν στο σχεδιασμό και στην εκτέλεση χειρουργικών επεμβάσεων εμφυτευμάτων καλύτερα, ταχύτερα και με υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας. Η καμπύλη μάθησης για οποιαδήποτε νέα τεχνολογία υπάρχει, αλλά η υπέρβασή της είναι πολύ ικανοποιητική.


Condividi questo con gli altri:
Μοιραστείτε το με άλλους: