Οδοντιατρική Απεικόνιση

Αξονική Τομογραφία Κωνικής Δέσμης (CBCT)

Αξονική Τομογραφία Κωνικής Δέσμης (CBCT)

Η σάρωση CBCT (αξονική τομογραφία κωνικής δέσμης) είναι ένας τύπος τεχνικής ιατρικής απεικόνισης που παράγει ακριβείς τρισδιάστατες εικόνες των οστών και των μαλακών ιστών στην γναθοπροσωπική περιοχή. Όπως υποδηλώνει το όνομα, το CBCT χρησιμοποιεί μια κωνική δέσμη ακτινών Χ για να καταγράψει ένα ευρύτερο οπτικό πεδίο (FOV). Οι εικόνες που παράγονται από CBCT έχουν υψηλή ανάλυση.

Διαβάστε περισσότερα
Σάρωση OPG (Πανοραμική εξέταση)

πανοραμική ακτινογραφία δοντιών (Εξετάσεις OPG)

Η ορθοπαντομογραφία (OPG) γνωστή και ως «Πανοραμική ακτινογραφία» είναι μία ακτινολογική τεχνική που παρέχει επισκόπηση των γνάθων και των γύρω περιοχών σε δύο διαστάσεις. Είναι μία από τις πιο ενδεικνυόμενες ακτινογραφικές εξετάσεις από οδοντιάτρους, καθώς μπορεί να προσφέρει μία γενική εικόνα ολόκληρων των οδοντογναθικών περιοχών σε ένα μόνο φιλμ.

Διαβάστε περισσότερα
Πλάγια ανίχνευση CEPH (κεφαλομετρική)

Κεφαλομετρικη πλαγια ιχνηλάτηση (CEPH)

Η CEPH (κεφαλομετρική) είναι ένας τύπος οδοντικής απεικόνισης που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ακτινογραφικής εικόνας του κεφαλιού και του προσώπου, συμπεριλαμβανομένων των δοντιών, των γνάθων και των δομών του προσώπου. Η CEPH είναι μια σάρωση ακτίνων Χ, παρόμοια με την OPG (πανοραμική) σάρωση και παράγει λεπτομερή 2D εικόνα ολόκληρου του κρανίου και του λαιμού.

Διαβάστε περισσότερα
Ψηφιακές απεικονίσεις (Ενδοστοματική σάρωση)

Ψηφιακές απεικονίσεις (Ενδοστοματική σάρωση)

Ψηφιακές απεικονίσεις (ενδοστοματική): εικόνες από διαφορετικές γωνίες του στόματος συνδυάζονται για δημιουργία 3D μοντέλου ακριβείας δοντιών και ούλων.

Διαβάστε περισσότερα

Υπερηχογράφημα

Υπερηχογράφημα (εξέταση US)

Υπερηχογράφημα | ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Η σάρωση υπερήχων που ονομάζεται και υπερηχογράφημα, ή εξέταση US, είναι μια διαγνωστική ιατρική εξέταση που χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα υψηλής συχνότητας για την παραγωγή εικόνων του εσωτερικού του σώματος. Είναι ένας τύπος μη επεμβατικής διαδικασίας που δε χρησιμοποιεί ακτινοβολία και συχνά προτιμάται για την απεικόνιση των εσωτερικών οργάνων, των αιμοφόρων αγγείων και των ιστών.

Διαβάστε περισσότερα
Υπερηχογράφημα | Προετοιμασίες και Διαδικασία

Υπερηχογράφημα | Προετοιμασίες και Διαδικασία

Condividi questo con gli altri:         Αυτή είναι μία σειρά άρθρων που παρέχουν λεπτομερείς και ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τη σάρωση υπερήχων (εξέταση Υπερήχων). Σε αυτό το συγκεκριμένο άρθρο, το οποίο εστιάζει στο , μπορείτε να διαβάσετε σχετικά: Για πρόσθετα άρθρα σχετικά με τις σαρώσεις υπερήχων, ανατρέξτε στο Μενού Θεμάτων. Πώς προετοιμάζομαι για υπερηχογράφημα; Χρειάζεται να […]

Διαβάστε περισσότερα
Υπερηχογράφημα | Αποτελέσματα και Ερμηνεία

Υπερηχογράφημα | Αποτελέσματα και Ερμηνεία

Τα αποτελέσματα ενός υπερήχου δεν είναι συνήθως διαθέσιμα αμέσως μετά την εξέταση, επειδή οι εικόνες και τα δεδομένα πρέπει να αναλυθούν και να ερμηνευτούν από έναν ακτινολόγο. Ο χρόνος που χρειάζεται για να ληφθούν τα αποτελέσματα εξαρτάται από τον τύπο του υπερήχου και την πολυπλοκότητα του περιστατικού.

Διαβάστε περισσότερα
Υπερηχογράφημα | Ασφάλεια και Ανίχνευση

Υπερηχογράφημα | Ασφάλεια και Ανίχνευση

Το υπερηχογράφημα, γνωστό και ως υπέρηχος, είναι μια ιατρική εξέταση που χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα υψηλής συχνότητας για τη δημιουργία εικόνων του εσωτερικού του σώματος. Αυτά τα ηχητικά κύματα είναι αβλαβή και δεν εκθέτουν τον ασθενή σε ακτινοβολία. Είναι μη επεμβατική και ανώδυνη διαδικασία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διάγνωση και την παρακολούθηση ενός ευρέος φάσματος ιατρικών καταστάσεων.

Διαβάστε περισσότερα
Υπερηχογράφημα | Γναθοπροσωπική

Υπερηχογράφημα | Γναθοπροσωπική

Το υπερηχογράφημα της κροταφογναθικής άρθρωσης (TMJ), γνωστό και ως υπέρηχος άρθρωσης της γνάθου ή υπερηχογράφημα της κάτω γνάθου, είναι μια τεχνική ιατρικής απεικόνισης που χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα υψηλής συχνότητας για την παραγωγή εικόνων της άρθρωσης και των γύρω δομών. Συχνά χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση του μεγέθους, του σχήματος και της λειτουργίας του TMJ και για τον έλεγχο τυχόν ανωμαλιών ή προβλημάτων, όπως δυσλειτουργία της TMJ, ή διαταραχές της κροταφογναθικής άρθρωσης (TMD).

Διαβάστε περισσότερα

Load more

Αναπτύξτε την κλινική σας

Πώς να προσελκύσετε καλά μέλη ομάδας για την οδοντιατρική σας κλινική

Μέθοδοι προσέλκυσης μελών ομάδας

Τα μέλη της ομάδας που προσλαμβάνετε για την κλινική σας μπορεί να περιλαμβάνουν οδοντιάτρους που εργάζονται για σας, βοηθούς οδοντιάτρων, υγειονομικούς υπαλλήλους και διαχειριστές, καθώς και άτομα μάρκετινγκ και πωλήσεων. Όλα αυτά θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες ανάπτυξης της επιχείρησής σας και την άνθιση αυτής...

Διαβάστε περισσότερα
Ακούστε τους ασθενείς σας!

Ακούστε τους ασθενείς σας!

Οι ασθενείς σπάνια είναι ειδικοί στην οδοντιατρική και είναι πιθανό να έχουν πολύ μικρή κατανόηση της ιατρικής κατάστασης των δοντιών τους. Συνεπώς συχνά φαίνεται χάσιμο χρόνου να ακούτε τις απόψεις τους για την οδοντική τους κατάσταση και το πιθανό σχέδιο θεραπείας...

Διαβάστε περισσότερα
Γιατί να Επικοινωνείτε Συχνά;

Γιατί να Επικοινωνείτε Συχνά;

Αρχικά, πολλοί ασθενείς φοβούνται τις οδοντιατρικές θεραπείες. Ο ήχος του τρυπανιού, ο πιθανός πόνος των δοντιών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη θεραπεία, η βελόνα που χρησιμοποιείται για την αναισθησία προκαλούν συχνά στους ασθενείς υψηλά επίπεδα φόβου και άγχους.

Διαβάστε περισσότερα
Γιατί και Ποια Ιστοσελίδα

Γιατί και Ποια Ιστοσελίδα

Ως οδοντίατρος, η προσοχή σας πρέπει να είναι εστιασμένη στις κλινικές πτυχές του επαγγέλματός σας. Ωστόσο εάν θέλετε να αναπτυχθείτε περαιτέρω και να πετύχετε στην τρέχουσα ανταγωνιστική αγορά της οδοντιατρικής, πρέπει να διαχειριστείτε σωστά την καριέρα και την οδοντιατρική σας κλινική, συμπεριλαμβανομένων όλων των πτυχών του επικοινωνιακού μάρκετινγκ. Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι έχετε μία καλή ιστοσελίδα...

Διαβάστε περισσότερα