Οδοντίατρος του Μήνα

Συνέντευξη εις βάθος με έναν έμπειρο οδοντίατρο

Μοιραστείτε το με άλλους:
Δρ. Luca Luigetti
Condividi questo con gli altri:

Δρ. Luca Luigetti

Αισθητικό Χαμόγελο

Οδός Giovanni Bucco, 76,
00156 – Ρώμη
+39 06 9436 4135
[email protected]
www.aestheticsmile.it

Συνέντευξη με τον Δρ. Luca Luigetti

Γιατί επιλέξατε να γίνετε οδοντίατρος; Πόσα χρόνια εμπειρία έχετε αποκτήσει;

Προέρχομαι από οικογένεια οδοντοτεχνιτών και αυτό μου έκανε ζημιά. Ακόμα και ως παιδί, μετά το σχολείο, περνούσα πολλή ώρα στο εργαστήριο και έτσι παθιάστηκα με τον οδοντιατρικό κλάδο και αποφάσισα να γίνω οδοντίατρος που πλέον εξασκώ το επάγγελμα σχεδόν 10 χρόνια.

Τι είδους θεραπείες ή υπηρεσίες παρέχετε στους ασθενείς σας; Έχετε κάποια συγκεκριμένη εξειδίκευση;

Μετά την αποφοίτησή μου από την Οδοντιατρική και την Οδοντιατρική Προσθετική το 2015, κέρδισα υποτροφία και στη συνέχεια ειδικεύτηκα στη Στοματοχειρουργική. Μαζί με την ομάδα μου, ασχολούμαι με όλους τους κλάδους της οδοντιατρικής, με ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνολογία και στη ψηφιακή καινοτομία. Στην καθημερινή μου πρακτική, για παράδειγμα, χρησιμοποιώ ενδοστοματικούς σαρωτές, 3D εκτυπωτές, μηχανή φρεζαρίσματος και λογισμικό για χειρουργική εμφυτευμάτων, καθοδηγούμενη από υπολογιστή.

Θα μπορούσατε να περιγράψετε ένα ενδιαφέρον ή ασυνήθιστο περιστατικό που χειριστήκατε;

Τα περιστατικά που διαχειριζόμαστε στο οδοντιατρείο είναι συχνά ενδιαφέροντα, χάρη στη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας που μας επιτρέπει να εφαρμόζουμε διάφορα πρωτόκολλα στον ασθενή και επομένως μπορούμε να προσφέρουμε πολύπλοκες θεραπείες σε μία μόνο μέρα, εξομαλύνοντας σημαντικά τη ροή της εργασίας, ενώ τα οφέλη για τον ασθενή είναι εγγυημένα.

Υπάρχει κάποια καινοτόμος οδοντιατρική τεχνολογία που εκτιμάτε και πιστεύετε σε αυτήν ιδιαίτερα;

Τα τελευταία χρόνια εκτιμώ πολύ τον ενδοστοματικό σαρωτή που χρησιμοποιώ πλέον καθημερινά, καθώς μου επιτρέπει να παρακάμψω όλα εκείνα τα βήματα που μπορούν να οδηγήσουν σε αλλαγές στο τελικό αποτέλεσμα, επιτρέποντάς μου να μεγιστοποιήσω την ακρίβεια του αποτελέσματος της θεραπείας και να εγγυηθώ περισσότερη άνεση στον ασθενή.

Ένα προτεινόμενο άρθρο που πρέπει να διαβάσουν οι οδοντίατροι:

Εξαγωγή δοντιών χωρίς τη διακοπή της αντιθρομβωτικής θεραπείας από το στόμα: Μελέτη Προοπτικής. Roberto Pippi, Maria Giulia Scorsolini, Luca Luigetti, Alessandra Pietrantoni, Arturo Cafolla; Στοματικές Ασθένειες, Τόμος 27, Τεύχος 5 σελ. 1300-1312.

Σύνδεσμος: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32920926/

Προτείνω αυτό το άρθρο, στο οποίο βρίσκομαι μεταξύ των συντελεστών του, καθώς προέρχεται από τη διατριβή μου για τη χρήση φαρμάκων σε ασθενείς που λαμβάνουν αντιπηκτικά, όπως και από αρκετά χρόνια εξειδίκευσης και μπορεί να βοηθήσει συναδέλφους στη θεραπεία ασθενών με αυτή την κλινική εικόνα.

Παρακαλώ μοιραστείτε μία χρήσιμη συμβουλή για τους οδοντιάτρους, όσον αφορά την λειτουργία της επιχείρησής τους

Προτείνω στους «δύσπιστους» να πλησιάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την τεχνολογία, η οποία μας επιτρέπει πλέον να εργαζόμαστε με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα και ελάχιστη επεμβατικότητα, αυξάνοντας την ακρίβεια και μειώνοντας το χρόνο πάνω στην καρέκλα, αλλά και τον αριθμό των ραντεβού.

Πώς προωθείτε την επιχείρησή σας; Τι λειτούργησε για σας;

Προωθώ την κλινική μου μέσα από διάφορες δραστηριότητες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά επενδύω παράλληλα και στην προώθηση από στόμα σε στόμα, προσπαθώντας να δώσω στους ασθενείς μου όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, για παράδειγμα μέσω ανοιχτών ημερών. Χρησιμοποιώ επίσης και άλλες μεθόδους προώθησης, όπως διαφημιστικές πινακίδες μέχρι και πρωτοβουλίες με γενικούς ιατρούς.

Πώς χαλαρώνετε μετά τη δουλειά;

Ο ελεύθερος χρόνος στο επάγγελμά μας είναι πολύ περιορισμένος, αλλά νομίζω ότι είναι σημαντικό να παίρνουμε τουλάχιστον λίγο από αυτόν κάθε μέρα για να ανανεωνόμαστε. Αγαπώ την άθληση και όταν μπορώ, αφιερώνω χρόνο στο γυμναστήριο και παίζω ποδόσφαιρο.

Τι θα μπορούσε να εμποδίσει την ανάπτυξη του επαγγέλματός σας; Πώς θα ξεπερνούσατε αυτό το εμπόδιο;

Μια παρατεταμένη οικονομική κρίση θα μπορούσε μακροπρόθεσμα να είναι ένας κρίσιμος παράγοντας, ωστόσο στην κλινική μας προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τέτοια συμβάντα, για παράδειγμα, με επιδοτούμενες μεθόδους πληρωμής. Προσπαθούμε επίσης να αντιμετωπίσουμε την έλλειψη χρόνου των ασθενών μας, μειώνοντας τον αριθμό των ραντεβού τους, χάρη στη χρήση ψηφιακών λύσεων που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Ποια είναι τα σχέδια σας για την επαγγελματική σας δραστηριότητα την επόμενη χρονιά;

Πρόσφατα αγόρασα ένα νέο μηχάνημα οδοντικής υγιεινής που φέρνει επανάσταση στην προσέγγιση αυτή, μέσω της κατευθυνόμενης θεραπείας με βιοφίλμ. Για άλλη μια φορά, επικεντρώνομαι στην νέα τεχνολογία για να προσφέρω στον ασθενή μία καλύτερη επένδυση στην προληπτική φροντίδα.


Condividi questo con gli altri:
Μοιραστείτε το με άλλους: