Βίντεο προς Παρακολούθηση

Ένα προτεινόμενο βίντεο για οδοντιάτρους και οδοντιατρικές κλινικές

Μοιραστείτε το με άλλους:
Χωρίς Δόντια
Condividi questo con gli altri:

 

Σε αυτήν την υπέροχη ομιλία TED, ο Sree Koka, οδοντίατρος και ειδικός στα προσθετικά, ανέλυσε πως μπορούμε να τονίσουμε σε ασθενείς χωρίς δόντια, τις επιλογές θεραπείας που έχουν. Ακούστε τη διάλεξη διάρκειας 14 λεπτών, για να εξυπηρετείτε καλύτερα τους ασθενείς σας.

Τα κυριότερα σημεία σε αυτήν την ομιλία είναι:

 • Οδοντιατρική Με Βάση Την Αξία – που λαμβάνει υπόψη τις προτιμήσεις, τις πεποιθήσεις και τα όνειρα του ασθενούς.
  • Για παράδειγμα, οι επιθυμίες του ασθενούς να βελτιώσει την εμφάνισή του, την λειτουργικότητά του (να μιλάει πιο καθαρά, να τρώει ευκολότερα, να μη νιώθει πόνο και να αισθανθεί ξανά πιο άνετα)
 • Αξία = Ποιότητα / Κόστος – τα οποία μπορούν να μετρηθούν ως εξής:
  • Η ποιότητα συνδυάζει μητρήσιμα αποτελέσματα, εξυπηρέτηση, ασφάλεια
  • Το κόστος αφορά το οικονομικό κόστος, (φόβος του πόνου), χρόνο και    προσπάθεια (π.χ. απαιτούμενες επισκέψεις στην κλινική, κοινωνικό κόστος (π.χ.    έλλειψη δοντιών κατά τη διαδικασία) και κόστος ευκαιρίας (π.χ.  συγκριτικά    με εναλλακτικές θεραπείες)
 • Ο Πλατινένιος Κανόνας: Όταν ο ασθενής ρωτάει «Γιατρέ, τι θα έκανες αν ήσουν στη θέση μου;»
  • προσπαθήστε να αφιερώσετε χρόνο και να μάθετε περισσότερα για τον ασθενή,     ώστε να προτείνετε την καλύτερη λύση για τις δικές του προτιμήσεις, επιθυμίες     και όνειρα.
  • Με άλλα λόγια, μην απαντάτε τι είναι καλύτερο για ΕΣΑΣ, ή για τον ΜΕΣΟ      ασθενή, αλλά επικεντρωθείτε στον ασθενή που έχετε μπροστά ​​σας και τι είναι      πιο πιθανό να καλύψει τις προσωπικές του ανάγκες και προτεραιότητες.
 • Οι Ιδανικές Συμπεριφορές Ιατρών, σύμφωνα με συνεντεύξεις χιλιάδων ασθενών είναι: Ενσυναίσθηση, Σεβασμός, Προσωπική Σχέση, Ανθρωπιά, Ειλικρίνεια, Λεπτομέρεια και Αυτοπεποίθηση.
  • Σημειώστε ότι οι πρώτες 5 (από τις 7) αξιολογημένες συμπεριφορές σχετίζονται άμεσα με την (ευγενική) συμπεριφορά απέναντι στον ασθενή, ενώ μόνο οι 2 τελευταίες σχετίζονται με την επαγγελματική εξειδίκευση.

Η ζωή χωρίς δόντια επηρεάζει πολλά περισσότερα, εκτός από την ικανότητα να τρώμε. ΚΥΡΙΩΣ επηρεάζει πολλές άλλες πτυχές της ποιότητας ζωής, όπως η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση, μία συνέντευξη για δουλειά, να βγεις για φαγητό με φίλους.

Ελπίζουμε ότι αυτό το βίντεο θα σας βοηθήσει να εργαστείτε πιο στενά και με μεγαλύτερη ενσυναίσθηση με τους ασθενείς σας, κάτι που με τη σειρά του θα σας επιτρέψει να παρέχετε καλύτερη φροντίδα, να κερδίσετε τις καρδιές των ασθενών σας και να αναπτύξετε με επιτυχία την κλινική σας, απολαμβάνοντας τη διαδικασία.

 


Condividi questo con gli altri:
Μοιραστείτε το με άλλους: