Γνωρίστε την Ομάδα μας

Συνέντευξη με ένα από τα μέλη της ομάδας μας

Μοιραστείτε το με άλλους:
Συνέντευξη με τον Francesco Lucisano
Condividi questo con gli altri:

Francesco Lucisano

Επικεφαλής Ακτινολόγος στη Ρώμη
Εργάζεται στην DentQ από τον Μάρτιο του 2021

Γεια σου Francesco! Θα θέλαμε να σε γνωρίσουμε λίγο καλύτερα. Πες μας κάτι ενδιαφέρον ή διασκεδαστικό για σένα.

Δεν έχω κάτι ιδιαίτερο να πω για τη ζωή μου, αλλά υπάρχει κάτι που ίσως με διασκεδάζει λίγο. Επέλεξα ως τρόπο ζωής και την αίσθηση του ανήκειν, να έχω Κοτσιδάκια Ράστα (μαλλιά ράστα) και είναι πολύ αστείο να παρατηρώ την έκπληξη των ανθρώπων γύρω μου, όταν ανακαλύπτουν τι δουλειά κάνω και τι έχω σπουδάσει. Μου αρέσει να βλέπω την σχεδόν αυτόματη «αλλαγή γνώμης», όσον αφορά την έκφραση του προσώπου τους, αφού με γνωρίσουν και μου μιλήσουν. Είναι σαν να έχουμε μία αίσθηση εξέλιξης, ειλικρίνειας και μεγαλύτερης ανοχής, γι’ αυτούς τους ανθρώπους.

Πόσες γλώσσες μιλάς; Έχεις ζήσει ποτέ στο εξωτερικό;

Είμαι αρκετά τυχερός που μιλάω πολύ καλά τρεις γλώσσες: ιταλικά φυσικά, γερμανικά και αγγλικά.

Έζησα δύο χρόνια στο Λονδίνο και διατήρησα με την πάροδο του χρόνου την κατανόηση και τη γραφή στα αγγλικά, εις βάρος των προφορικών που τώρα πια στα προφορικά είμαι καλύτερος στα γερμανικά. Έζησα στη Γερμανία για άλλα δύο χρόνια και εργάστηκα σε νοσοκομείο και είχα την ευκαιρία να εκπαιδευτώ στη γλώσσα μέχρι το επίπεδο B2 Telc, αναγνωρισμένο σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ποιο είναι αυτό που αγαπάς περισσότερο στη δουλειά σου;

Στη δουλειά μου μου αρέσει πολύ η αίσθηση ευθύνης και αλτρουισμού απέναντι στον άνθρωπο, στον ασθενή. Το να ξέρω ότι εργάζομαι για να συνεισφέρω στην ευημερία των ασθενών μου είναι κάτι που με κάνει να νιώθω καλά.

Το ενδιαφέρον μου για την οδοντιατρική παγιώθηκε δουλεύοντας με την DentQ. Ως τεχνικός ακτινολογίας έχω εργαστεί πάνω σε όλες τις ακτινολογικές μεθόδους, αλλά πάντα με ένα κατεξοχήν τεχνικό ενδιαφέρον. Η DentQ συμβάλλει στην επαγγελματική μου κατάρτιση σε άλλους ρόλους και συνεπώς αυξάνει το ενδιαφέρον μου γι’ αυτήν την ιατρική πρακτική.

Πες μας περισσότερα για το ενδιαφέρον σου για την οδοντιατρική τεχνολογία. Υπάρχει κάτι σε αυτόν τον κόσμο που σου προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον; Ίσως μία τεχνολογία που θεωρείς συναρπαστική.

Αναλύοντας τα διάφορα όργανα και μηχανήματα που είναι αφιερωμένα στην οδοντιατρική, η νέα μέθοδος απεικόνισης με τον 3D Στοματικό Σαρωτή με εντυπωσίασε πολύ, ειδικά όταν ανακάλυψα ότι στην Ιαπωνία οι γιατροί έχουν ήδη τη δυνατότητα να προβάλλουν την σκαναρισμένη εικόνα ως ολόγραμμα, με τη δυνατότητα να προσομοιώσουν, να σχεδιάζουν και να εγχειρήσουν, πριν ακόμα δουν τον ασθενή. Θα ήταν τέλειο να είμαι ο πρώτος στην Ιταλία που θα παρέχει αυτήν την υπηρεσία!

Πώς διατηρείς την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής; Τι σου αρέσει να κάνεις τον ελεύθερο χρόνο σου;

Καλή ερώτηση! Προς το παρόν, υπογραμμίζω το γεγονός ότι δυσκολεύομαι να διατηρήσω αυτή την ισορροπία, γιατί είμαι άνθρωπος που πάντα ψάχνει νέα ερεθίσματα και εμπειρίες να ζήσει.

Στον ελεύθερο χρόνο μου, μετά από τη δουλειά, μου αρέσει να χαλαρώνω με μουσική ή να διαβάζω για θέματα που με ενδιαφέρουν. Πηγαίνω επίσης γυμναστήριο και κάνω παρέα με τους φίλους μου.

Τα Σαββατοκύριακα μου αρέσει να βρίσκομαι σε εξωτερικούς χώρους, εφόσον η εποχή το επιτρέπει. Το βασικό για μένα στον ελεύθερο χρόνο μου είναι να ξεφύγω από τη ρουτίνα, η οποία καταλαμβάνει ήδη το μεγαλύτερο μέρος μιας καθημερινής μέρας μου και αυτό είναι απαραίτητο για το σωστό προγραμματισμό και τη διαχείριση του χρόνου μου.

Δεδομένης της εμπειρίας σου στον κλάδο, υπάρχει κάποια συμβουλή που θα θεωρείς ενδιαφέρουσα για να μοιραστείς με τους οδοντιάτρους που συνεργάζονται μαζί μας;

Από τεχνική και πρακτική άποψη, θα ήθελα να συμβουλεύσω τον επαγγελματία που συνεργάζεται μαζί μας να εμβαθύνει τις γνώσεις του για τις τεχνολογικές και τις ψηφιακές πτυχές του επαγγέλματος.

Οι ιατρικές σπουδές στην Ιταλία παρέχουν, από την εμπειρία μου, μία προς το παρόν δύσκαμπτη και έντονα προσανατολισμένη προσέγγιση στην μελέτη βιβλίων. Αυτό από την μία εγγυάται ασφαλώς τη σίγουρη προετοιμασία, αλλά από την άλλη, περιορίζει εν μέρει τη συμπερίληψη της τεχνολογικής προόδου, η οποία αντιμετωπίζεται πιο διεξοδικά σε άλλες χώρες.

Ποια πιστεύεις ότι θα είναι η κατεύθυνση ανάπτυξης του κλάδου της οδοντιατρικής ακτινολογίας τα επόμενα χρόνια; Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη τάση που γίνεται όλο και πιο επίκαιρη κατά τη γνώμη σου;

Κατά τη γνώμη μου η οδοντιατρική ακτινολογία βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη και επεκτείνεται προς την ευρύτερη ένταξη των αναγκών του ασθενούς, τόσο από ιατρικής, αισθητικής, όσο και κοινωνικής άποψης.

Υπάρχουν όλο και περισσότερες αλληλεπιδράσεις μεταξύ της οδοντιατρικής και της γναθοπροσωπικής χειρουργικής, μία τάση που οδηγεί την εξέλιξη των οργάνων που χρησιμοποιούνται για την απόκτηση και την επεξεργασία της εικόνας.

Παραμένοντας στην πρακτική καθημερινά, έχουμε στη διάθεσή μας καινοτόμα όργανα που παρέχουν εξαιρετικά διαγνωστικά αποτελέσματα, όπως το CBCT για ογκομετρικές απεικονίσεις που περιορίζουν σημαντικά τη δόση ακτινοβολίας στην οποία εκτίθενται οι ασθενείς και προσφέρουν εικόνες στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Τον τελευταίο καιρό έχω μελετήσει μία μέθοδο τελευταίας γενιάς: Ortho-3D. Είναι πρακτικά ένα υβρίδιο μεταξύ OPT και CBCT, το οποίο μειώνει περαιτέρω τη δόση ακτινοβολίας και εξασφαλίζει ταχύτερη λήψη 2D, εστιάζοντας στην ογκομετρική 3D ακτινοβολία μόνο όπου απαιτείται. Είναι ένα εξαιρετικό προϊόν, τόσο από τεχνικής πλευράς, όσο και από εμπορικής καινοτομίας.

 

Για να γνωρίσετε τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας μας, διαβάστε τις συνεντεύξεις τους στο ιστολόγιό μας! Και για να μη χάνετε ποτέ τις ενημερώσεις μας, ακολουθήστε μας στο Facebook (Ιταλία) και στο LinkedIn (Διεθνές).


Condividi questo con gli altri:
Μοιραστείτε το με άλλους: