Γνωρίστε την Ομάδα μας

Συνέντευξη με ένα από τα μέλη της ομάδας μας

Μοιραστείτε το με άλλους:
Συνέντευξη με τον Enrico Cammarella
Condividi questo con gli altri:

Enrico Cammarella

Επικεφαλής Ακτινολόγος στο Τορίνο
Ξεκίνησε να εργάζεται με την DentQ τον Οκτώβριο του 2021

Γεια σου Enrico! Θα θέλαμε να σε γνωρίσουμε λίγο καλύτερα. Πες μας κάτι ενδιαφέρον ή διασκεδαστικό για σένα.

Ξεκίνησα να συνεργάζομαι με την DentQ τον Οκτώβριο, αφού εργάστηκα για την εταιρία στην Αγγλία, στα κεντρικά γραφεία του Μπέρμιγχαμ –Νότινγκαμ. Δε θα σκεφτόμουν ποτέ να επιστρέψω στην Ιταλία, αν δεν υπήρχε ένα ενδιαφέρον και φιλόδοξο έργο, όπως η επέκταση της DentQ International. Σήμερα κατέχω διπλό ρόλο, του τεχνικού συντονιστή και του χειριστή, ενώ εργάζομαι με πολύ ενθουσιασμό με μία ομάδα που νιώθω σαν να γνωρίζω χρόνια.

Μόλις ανέφερες ότι ζούσες στο εξωτερικό. Πόσες γλώσσες μιλάς;

Μιλάω ιταλικά, αγγλικά και λίγα γαλλικά. Έζησα πέντε χρόνια στην Αγγλία, κυρίως στο Μπέρμιγχαμ. Είναι μια πόλη με την οποία έχω σχέση αγάπης-μίσους, εδώ και χρόνια. Χάρη σε αυτή την εμπειρία όμως ωρίμασα πολύ και απέκτησα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ξεκινώντας την επαγγελματική μου πορεία στον τομέα της Οδοντιατρικής Ακτινολογίας στο Νοσοκομείο Οδοντιατρικής του Μπέρμιγχαμ, ένα μέρος που θα κουβαλάω πάντα στην καρδιά μου, γεμάτο με ξεχωριστούς ανθρώπους.

Τι αγαπάς περισσότερο στη δουλειά σου;

Λατρεύω πολλά πράγματα στη δουλειά μου. Αναμφίβολα λατρεύω τον συνδυασμό ιατρικής και τεχνολογίας, δύο από τα μεγάλα μου πάθη. Η δυνατότητα μελέτης λύσεων για τη βελτιστοποίηση των διαγνωστικών διαδικασιών και η βελτίωση της ποιότητας ολόκληρης της διαδικασίας συνολικά, για μένα είναι σαν μία αποστολή. Ένας τεχνικός δεν είναι απλώς ένας διεκπεραιωτής διαδικασιών που μελετήθηκαν και αξιολογήθηκαν σύμφωνα με το πρωτόκολλο, αλλά είναι, πάνω απ’ όλα, ένας ικανός επαγγελματίας που δύναται να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους και τις εκθέσεις ακτινοβολίας, διατηρώντας παράλληλα υψηλά πρότυπα ποιότητας εικόνας.

Πες μας περισσότερα για το ενδιαφέρον σου με την οδοντιατρική τεχνολογία. Υπάρχει κάτι σε αυτόν τον κόσμο που σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα;

Από την εμπειρία μου έχω μάθει αρκετές τεχνικές, σχεδόν όλες. Βρίσκω αυτόν τον κλάδο συναρπαστικό και πιο ποικιλόμορφο, απ’ όσο φαίνεται. Οι OPT, CB, Ενδοστοματική, αυτές είναι μέθοδοι που δίδαξα σε φοιτητές στα μαθήματα Οδοντιατρικής, Ακτινολογίας και Οδοντιατρικής Υγιεινής. Ανέπτυξα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ενδοστοματικές τεχνικές που έμαθα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις οποίες προτιμούσα τόσο από άποψη εκτέλεσης, όσο και από άποψη δυσκολίας.

Με αυτά τα δεδομένα, οι εξελιγμένες τεχνικές, όπως οι σαρωτές 3D και τα προϊόντα που δημιουργούν εικονικές απεικονίσεις, κατέχουν εξέχουσα θέση στα ενδιαφέροντά μου. Αν αναλογιστούμε ότι αυτές οι τεχνικές μπορούν να συνδυαστούν μέσω διαδικασιών «Meshmixer», το αποτέλεσμα είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί.

Πώς διατηρείς την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής; Τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου;

Λοιπόν, την αλήθεια; Προς το παρόν, η δουλειά μου καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Σίγουρα μου αρέσει να περνάω χρόνο στο σπίτι ή να βγαίνω για βόλτες στην πόλη, ή να επισκέπτομαι εκθέσεις τέχνης και να ταξιδεύω, αλλά δίνω προτεραιότητα στο έργο, στο οποίο πιστεύω πολύ. Μεταξύ άλλων, μόλις επέστρεψα στην Ιταλία (εν μέσω της πανδημίας), αλλά όχι στη γενέτειρά μου και αυτό σίγουρα με έχει ωθήσει στο να επικεντρωθώ στη δουλειά.

Δεδομένης της εμπειρίας σου στον κλάδο, υπάρχει κάποια συμβουλή που θα ήθελες να δώσεις στους οδοντιάτρους που συνεργάζονται μαζί μας;

Η DentQ προσφέρει συνεργαζόμενη επαγγελματική βοήθεια 360 μοιρών, μία ολοκληρωμένη υπηρεσία. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό χάρη στη συνεχή προσπάθεια επικοινωνίας μας. Υπό αυτή την προϋπόθεση, η συμβουλή μου είναι να μεταφέρετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες στους συνεργάτες σας. Οποιαδήποτε σχόλια ή ανατροφοδότηση, μπορούν να βοηθήσουν τον αντίστοιχο συνεργάτη σας να κάνει τη δουλειά του με τον καλύτερο τρόπο και να βελτιστοποιήσει κάθε βήμα της διαδικασίας συνεργασίας.

Ποια πιστεύεις ότι θα είναι η κατεύθυνση ανάπτυξης του κλάδου της οδοντιατρικής ακτινολογίας τα επόμενα χρόνια; Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη τάση που θεωρείς όλο και πιο επίκαιρη;

Η κατεύθυνση νομίζω είναι ήδη καθορισμένη. Σήμερα διαθέτουμε εργαλεία ικανά να παράγουν, μέσω αλγορίθμων, πραγματικές εικονικές αναπαραστάσεις των ανατομικών δομών και μορφολογικών λεπτομερειών κάθε ασθενή.
Στο μέλλον θα έχουμε όλο και περισσότερο τη δυνατότητα να συνδυάζουμε τις διαφορετικές τεχνολογίες απεικονίσεων, για να αποκτήσουμε μοντέλα που είναι ακόμα πιο πιστά στην πραγματικότητα. Ακόμα  και στον κλάδο των οδοντοτεχνιτών, για παράδειγμα, η εκπαίδευση έχει πάρει την κατεύθυνση της «τρίτης διάστασης». Τα εκτυπωμένα μοντέλα 3D αντικαθιστούν σταδιακά τις επεμβατικές τεχνικές του παρελθόντος. Η τεχνητή νοημοσύνη βελτιώνεται επίσης υπό αυτήν την έννοια. Το νέο λογισμικό μπορεί να αποθηκεύσει μία άπειρη σειρά δεδομένων, διαμορφώνοντας μία πραγματική βιβλιοθήκη ανατομίας και παθολογίας, ικανή να παράγει αυτοματοποιημένη απόκριση, βασισμένη σε αναγνωστικές εμπειρίες. Αυτό το λογισμικό θα είναι πιθανότατα καθοριστικό στη διαγνωστική διαδικασία.
Η DentQ έχει αποδείξει ότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και ήταν από τους πρώτους που πίστεψαν στην τεχνολογική ανάπτυξη στον οδοντιατρικό κλάδο. Γι’ αυτό, μεταξύ άλλων, η DentQ ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Diagnocat, η οποία ενσωματώνει όλο και πιο εξελιγμένα διαγνωστικά εργαλεία. Ελπίζω ότι αυτή θα παραμείνει η κατεύθυνση της εταιρίας μας, συμβαδίζοντας πάντα με τις νέες τεχνολογίες, ή όντας και ένα βήμα μπροστά.

Σ’ ευχαριστούμε πολύ Enrico. Είναι χαρά μας να σε συστήνουμε στους συνεργάτες και στους ασθενείς μας!

Για να μάθετε περισσότερα για άλλα μέλη της ομάδας μας, διαβάστε τις συνεντεύξεις τους στο ιστολόγιό μας! Και για να είστε ενημερωμένοι για τα νέα μας, ακολουθήστε μας στο Facebook και στο LinkedIn.


Condividi questo con gli altri:
Μοιραστείτε το με άλλους: