Γωνιά AI

Εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) για τη βελτίωση της οδοντικής απεικόνισης

Μοιραστείτε το με άλλους:
Πρόληψη Περιοδοντίτιδας
Condividi questo con gli altri:

Οι οδοντίατροι συχνά θέλουν να τονίσουν τη σημασία της επαρκούς υγιεινής, κατά τη θεραπεία των ασθενών τους, έτσι ώστε να αποτραπεί μακροπρόθεσμα η περιοδοντική απώλεια οστικής μάζας. Αλλά πώς μπορούν οι οδοντίατροι να μεταφέρουν πιο αποτελεσματικά αυτό το μήνυμα και να επηρεάσουν πραγματικά τους ασθενείς τους, ώστε να βελτιώσουν πράγματι τις συνήθειες της στοματικής υγιεινής τους; Μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαγράμματα περιοδοντίτιδας και ακτινογραφίες, αλλά οι ασθενείς δυσκολεύονται να κατανοήσουν τι βλέπουν.

Αντί για διαγράμματα περιοδοντίτιδας, μπορείτε να σκεφτείτε μια καλύτερη και πιο πειστική – ένα τρισδιάστατο μοντέλο του στόματος. Η DentQ προσφέρει στους οδοντιάτρους τη δυνατότητα της αυτόματης μετατροπής αρχείων DICOM σε μοντέλα STL, χρησιμοποιώντας εργαλεία AI της Diagnocat, τα οποία εκτελούν παράλληλα και αυτόματη τμηματοποίηση.

Οι τμηματοποιήσεις είναι τρισδιάστατες εικόνες που μπορείτε να διαχειριστείτε στην ενσωματωμένη προβολή STL. Η διαδικασία προβολής ξεκινά από ένα ανακατασκευασμένο πρόσωπο, όπου οι ασθενείς αναγνωρίζουν τον εαυτό τους. Μετά από αυτή τη φιλική προς το χρήστη διαδικασία, η προσοχή στρέφεται στο επίπεδο των οστών και των δοντιών.

Στην παραπάνω εικόνα μπορείτε να δείτε το δόντι 30 (46), με μία τεράστια κάθετη οστική ανεπάρκεια. Επίσης το υπόλοιπο οδοντικό τόξο έχει πολύ χαμηλό επίπεδο οστών. Αυτός ο τύπος οπτικοποίησης είναι φιλικός προς τον ασθενή και μπορεί να υποστηρίξει τον οδοντίατρο ως προς την επικοινωνία του προβλήματος, καθώς και στην προώθηση του σχεδίου της θεραπείας. Με αυτόν τον τρόπο οι ασθενείς κατανοούν καλύτερα την ανάγκη να καθαρίζουν τα δόντια τους προσεκτικά και ολοκληρωμένα. Η εξελιγμένη 3D επίδειξη θα βοηθήσει τους ασθενείς να αντιληφθούν ότι ο οδοντίατρος έχει ενσυναίσθηση και είναι επαγγελματίας, καθώς χρησιμοποιεί τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά μέσα.

Η μετατροπή AI του DICOM σε STL έχει πολλές πρόσθετες χρήσεις και μπορείτε να το παραγγείλετε από εμάς για αρχεία DICOM που έχετε ήδη, ή να στείλετε ασθενείς σε ένα από τα κέντρα μας για σάρωση CBCT που θα δημιουργήσει το αρχείο DICOM. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε και να σας υποστηρίξουμε, επομένως μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τυχόν ερωτήσεις και αιτήματα σχετικά με αυτήν και άλλες χρήσιμες λύσεις ΑΙ που προσφέρουμε.


Condividi questo con gli altri:
Μοιραστείτε το με άλλους: