Βίντεο προς Παρακολούθηση

Ένα προτεινόμενο βίντεο για οδοντιάτρους και οδοντιατρικές κλινικές

Μοιραστείτε το με άλλους:
Πώς να Διαβάσετε μία Οδοντιατρική Ακτινογραφία;
Condividi questo con gli altri:

Μάθετε τα βασικά σε αυτό το απλό επεξηγηματικό βίντεο:

  • Πώς λειτουργεί η οδοντιατρική ακτινογραφία και πώς να διαβάζετε τις οδοντιατρικές απεικονίσεις;
  • Οι διαφορές μεταξύ δήξεως, περιακρορριζικών και μασητικών εικόνων
  • Ποια είναι η συνηθισμένη ακτινοδιαύγεια (σκοτάδι) των δομών, όπως το σμάλτο, η οδοντίνη, το νεύρο, τα ούλα και τα οστά;
  • Πώς να ανιχνεύσετε κοιλότητες, απώλεια οστικής μάζας, απόστημα, κύστες, πέτρα (τρυγία) και άλλα, χρησιμοποιώντας ακτινογραφικές εικόνες;
  • Τι περαιτέρω πληροφορίες παρέχουν οι εξωστοματικές εικόνες, όπως η πανοραμική και η ακτινογραφία CEPH;

Το τελευταίο μέρος του βίντεο εξηγεί πως να εφαρμόσετε τον κανόνα του στοματικού αντικειμένου για να προσδιορίσετε ποιο αντικείμενο βρίσκεται στο μπροστινό μέρος (παρειακό) και ποιο στο πίσω μέρος (γλωσσικό). Εάν είστε εξοικειωμένοι με τις παραπάνω βασικές αρχές, αλλά δεν είστε σίγουροι πως να προσθέσετε ερμηνεία βάθους με ακτινογραφικές εικόνες, μπορείτε να μεταβείτε σε αυτό το μέρος του βίντεο, ξεκινώντας από το λεπτό 18:15 του βίντεο.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το βίντεο για να εκπαιδεύσετε την ομάδα της κλινικής σας, ακόμα και να το παρέχετε ως εισαγωγικό οδηγό για περίεργους ασθενείς. Επίσης ένα πιο απλό και επεξηγηματικό βίντεο σχετικά με τις οδοντικές ακτινογραφίες, σχεδιασμένο για το κοινό, θα βρείτε εδώ. Η προσθήκη τέτοιων οδηγών στην ιστοσελίδα σας μπορεί να σας βοηθήσει να επικοινωνείτε καλύτερα, να εκπαιδεύσετε, να ενημερώσετε και να ευθυγραμμιστείτε με ολόκληρη την ομάδα σας και με τους ασθενείς σας.

Το τελευταίο που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι αυτό το βίντεο εστιάζει κυρίως σε βασικές οδοντιατρικές ακτινογραφίες που γίνονται στις οδοντιατρικές κλινικές. Προφανώς, όταν στέλνετε τους ασθενείς σας σε εξωτερικές οδοντιατρικές εγκαταστάσεις απεικόνισης που προσφέρουν εκτεταμένο επίπεδο υποστήριξης, όπως είναι η DentQ, μπορείτε να λάβετε υποστήριξη και διάφορες ακτινολογικές αναφορές που θα σας βοηθήσουν με την ερμηνεία των οδοντιατρικών απεικονίσεων των ασθενών. Ωστόσο, είναι πάντα καλή ιδέα να εκπαιδεύετε τον εαυτό σας, την ομάδα σας και ορισμένους ασθενείς με τέτοια ενημερωτικά βίντεο, καθώς θα βελτιώσετε την ποιότητα της υπηρεσίας σας και όλοι θα είναι πιο αφοσιωμένοι και ενημερωμένοι.


Condividi questo con gli altri:
Μοιραστείτε το με άλλους: