Γνωρίστε την Ομάδα μας

Συνέντευξη με ένα από τα μέλη της ομάδας μας

Μοιραστείτε το με άλλους:
Μία συνέντευξη με τον Stevenson Tin
Condividi questo con gli altri:

Stevenson Tin

  • Διευθυντής και Ιατρικός Αντιπρόσωπος
  • CTdent Χονγκ Κονγκ
  • Εργάζεται στην DentQ από τον Μάιο του 2017
  • Εργάζεται στον κλάδο των πωλήσεων από το 2009

Μία συνέντευξη με τον Stevenson Tin

Γεια σου Stevenson! Κατ’ αρχάς πες μας κάτι ενδιαφέρον για σένα.

Έχω πολλές αστείες ιστορίες! Αλλά θέλω να μοιραστώ την ιστορία του αγγλικού μου ονόματος (στο Χονγκ Κονγκ έχουμε ένα κινέζικο και ένα αγγλικό όνομα, ώστε να μπορούν να το χρησιμοποιούν οι ξένοι). Το αγγλικό μου όνομα όταν γεννήθηκα ήταν Steven. Όταν ξεκίνησα σε μια ποδοσφαιρική ομάδα, ένας από τους συμπαίκτες μου ήταν Ινδονήσιος. Αυτός ο συμπαίκτης δεν μπορούσε να προφέρει το «Steven», όσο κι αν προσπαθούσε. Οι υπόλοιποι ντόπιοι συμπαίκτες μου χρησιμοποιούσαν το κινέζικο μου όνομα, αλλά αυτός δεν μπορούσε καν να προφέρει το κινέζικο. Τελικά με αποκαλούσε Seven. Ναι σαν τον Ρονάλντο (!). Οι Κινέζοι συμπαίκτες μου γέλασαν στην αρχή, αλλά μετά τους άρεσε η ιδέα και άρχισαν να με αποκαλούν «Seven Son». Το «Son» προστίθεται συχνά στα κινέζικα ονόματα, ως υποκοριστικό και σημαίνει «παιδί». Έτσι έγινα ο Seven-son που γρήγορα μετατράπηκε σε «Stevenson». Από τότε, όλοι, ακόμα και η οικογένειά μου και οι στενοί μου φίλοι, με αποκαλούν Stevenson και κανείς δεν με φωνάζει πια Steven. Γι’ αυτόν τον λόγο το κατοχύρωσα και επίσημα και άλλαξα το αγγλικό μου όνομα στην ταυτότητα που πια λέει Stevenson.

Τι αγαπάς περισσότερο στη δουλειά σου;

Πριν γίνω μέλος της CT-Dent, είχα προσπαθήσει να εργαστώ ως αντιπρόσωπος πωλήσεων σε πολλές αγορές: βιομηχανικά προϊόντα, υπηρεσίες Μεταφοράς, Τραπεζικές υπηρεσίες, πωλήσεις Βίντεο και Ήχου και συμπληρώματα διατροφής. Αυτές οι εμπειρίες με βοήθησαν πολύ, παρέχοντάς μου επικοινωνιακές δεξιότητες και ανθεκτικότητα. Αλλά όλα αυτά ήταν λίγο βαρετά για μένα και έψαχνα κάτι πιο απαιτητικό.

Μόλις έγινα μέλος της CT-dent, ένιωσα διαφορετικά από τους άλλους τομείς που είχα εργαστεί ως τότε. Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι η οδοντιατρική έκρυβε τόση τεχνολογία και καινοτομία. Για παράδειγμα, χρησιμοποιούμε συστηματικά καθοδήγηση ΑΙ στην οδοντιατρική και αυτό είναι εκπληκτικό!

Και αυτό που μου αρέσει περισσότερο στη δουλειά μου στη CT-Dent είναι ότι η δική μας αποκλειστική τεχνολογία μου παρέχει τη δυνατότητα να εργάζομαι καλύτερα, γρηγορότερα και ευκολότερα. Για παράδειγμα, η CT-dent χρησιμοποιεί ένα τέλειο και πολύ φιλικό προς το χρήστη ηλεκτρονικό σύστημα ERP, με το οποίο μπορώ να εργαστώ οπουδήποτε, ακόμα και από το iPad μου και επομένως δε χρειάζεται να κουβαλάω πια παντού ένα βαρύ φορητό υπολογιστή. Στους πελάτες μας αρέσει εξίσου αυτή η ευκολία του συστήματος της Ct-dent. Πολλοί οδοντίατροι και ασθενείς το επαινούν και επομένως με βοηθά να νιώθω αυτοπεποίθηση όταν εργάζομαι μαζί τους.

Ποιες οδοντιατρικές τεχνολογίες σε συναρπάζουν;

Θα αναφέρω δύο τεχνολογίες που με γοητεύουν:
α. Συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στην Οδοντιατρική
β. Ρομποτικό Σύστημα Οδοντικής Χειρουργικής Εμφυτευμάτων.

Τα συστήματα AI μπορούν να βρουν μοτίβα μέσα σε δευτερόλεπτα και έτσι παρέχουν εξαιρετικά ακριβείς απαντήσεις και δεδομένα. Η AI παρέχει έξυπνες λύσεις και προτάσεις. Εξυπηρετεί τους οδοντιάτρους ως ένας πολύ χρήσιμος και ενημερωμένος βοηθός, ο οποίος βοηθά στον προγραμματισμό της θεραπείας και στην επιτυχή διενέργεια χειρουργικών επεμβάσεων, εξοικονομώντας χρόνο στην καρέκλα και παρέχοντας συνολικά καλύτερη φροντίδα.

Το Ρομποτικό Σύστημα Οδοντικής Χειρουργικής Εμφυτευμάτων είναι ίσως το πιο καινοτόμο, ισχυρό και συναρπαστικό εργαλείο στη χειρουργική εμφυτευμάτων. Μέσω του λογισμικού, η ανατομική δομή των δοντιών του ασθενούς μπορεί να οπτικοποιηθεί κατά τη διαδικασία των οδοντικών εμφυτευμάτων, επιτρέποντας έτσι στον οδοντίατρο να ρυθμίσει τη θέση και τη γωνία εύκολα και χωρίς δυσκολία.

Το ρομπότ μπορεί να καθοδηγήσει και να βοηθήσει τους οδοντιάτρους σε πολλά, πριν και κατά τη διάρκεια της επέμβασης των εμφυτευμάτων:

  • Πριν την επέμβαση, το Ρομποτικό Σύστημα σαρώνει, αναλύει και βοηθά στον προγραμματισμό της επέμβασης.
  • Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, το Ρομποτικό Σύστημα καθοδηγεί την κίνηση και το βάθος του τρυπανιού, για να βοηθήσει τον οδοντίατρο να πραγματοποιήσει την επέμβαση. Η αρχή της Ρομποτικής Χειρουργικής Εμφυτευμάτων είναι παρόμοια με αυτή ενός συστήματος πλοήγησης GPS.

Τα κλασικά οδοντικά εμφυτεύματα τοποθετούνται από τους οδοντιάτρους με οδοντικά χειροκίνητα τρυπάνια, με τα χέρια. Μία ελαφριά λάθος τοποθέτηση, ή μία μικρή κίνηση προς την λάθος κατεύθυνση, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά.

Πριν από τα ρομπότ, χρειάζονταν 30 λεπτά για την εμφύτευση ενός δοντιού. Με τη βοήθεια της ρομποτικής, η επέμβαση εμφυτευμάτων διαρκεί πλέον λιγότερο από 10 λεπτά. Και το πιο σημαντικό είναι ότι τα αποτελέσματα είναι καλύτερα! Η θέση του εμφυτεύματος είναι ακριβής, προκαλείται λιγότερος πόνος και επιταχύνεται η επούλωση των πληγών. Τα οδοντικά εμφυτεύματα με το Ρομποτικό Σύστημα Οδοντικής Χειρουργικής Εμφυτευμάτων έχει ποσοστό επιτυχίας 98,3%, κάτι σχεδόν αδύνατο για τους γιατρούς να το πετύχουν χειροκίνητα. Για μένα αυτό είναι ένα θαύμα και με εμπνέει όταν βλέπω αυτήν την τεχνολογία στην πράξη.

Πώς βρίσκεις ισορροπία εργασίας/προσωπικής ζωής και τι σου αρέσει να κάνεις τον ελεύθερο σου χρόνο;

Συνήθως, εργάζομαι έξι μέρες τη βδομάδα, μερικές φορές ακόμα και επτά (αν και κανείς δεν με λέει Seven πια…). Η δουλειά μου περιλαμβάνει τη βοήθεια και την υποστήριξη προς τους οδοντιάτρους κατά τις ώρες εργασίας τους, οι οποίες είναι στη διάρκεια όλης της βδομάδας και πρέπει να είμαι δίπλα τους όταν με χρειάζονται.

Ωστόσο όταν βρίσκω ελεύθερο χρόνο μετά τη δουλειά, κάνω διάφορες αθλητικές δραστηριότητες: Μπάντμιντον, ποδόσφαιρο και Βελάκια. Ο αθλητισμός με βοηθά να χαλαρώνω μετά τη δουλειά και να απολαμβάνω την παρέα των φίλων μου! Μου αρέσουν επίσης πολύ τα οικογενειακά τραπέζια και θέλω να βλέπω την οικογένειά μου όσο το δυνατόν περισσότερο. Λοιπόν, μου αρέσει πολύ να τρώω! ☺

Πόσες γλώσσες γνωρίζεις; Έχεις ζήσει ποτέ στο εξωτερικό;

 Γεννήθηκα στο Χονγκ Κονγκ και μιλάω Καντονέζικα και Μανδαρινικά Κινέζικα και Αγγλικά. Όλη μου τη ζωή δεν έχω φύγει ποτέ από το Χονγκ Κονγκ. Δεν έχω ζήσει σε άλλη χώρα, ούτε καν σε άλλη πόλη… Ίσως στο μέλλον, ποιος ξέρει!

Μια συμβουλή που έχω για τους οδοντιάτρους (βάσει της εμπειρίας μου):

Η CT-Dent είναι η καλύτερη υπηρεσία οδοντιατρικής απεικόνισης για σας! Καμία άλλη επιλογή!

Πώς θα αλλάξει η οδοντιατρική ακτινολογία τα επόμενα χρόνια;

Νομίζω ότι οι μελλοντικές τεχνολογίες και η ΑΙ θα αλλάξουν εντελώς την οδοντιατρική. Μπορώ να προβλέψω ότι πολλά τεχνολογικά εργαλεία και συστήματα ΑΙ θα κυκλοφορήσουν τα επόμενα χρόνια. Αυτά θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον οδοντίατρο να χειρουργήσει, να βελτιώσει την ακρίβεια και το ποσοστό επιτυχίας μιας επέμβασης, να μειώσει τα χειρουργικά ατυχήματα, να αποφύγει τις ζημιές και να αποτρέψει τον πόνο, ενώ παράλληλη θα μειωθεί και ο χρόνος ανάρρωσης! Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ορισμένες τεχνολογίες το κάνουν ήδη από σήμερα και αυτή η τάση θα αυξηθεί με τον καιρό. Έχουμε πολλά να περιμένουμε και να μάθουμε μαζί στο μέλλον.


Condividi questo con gli altri:
Μοιραστείτε το με άλλους: