Οδοντίατρος του Μήνα

Συνέντευξη εις βάθος με έναν έμπειρο οδοντίατρο

Μοιραστείτε το με άλλους:
Ιατρός Peter Weiss
Condividi questo con gli altri:

Ιατρός Peter Weiss

Studio Dentistico Weiss

+39 063047037 | +39 06304153
[email protected]

Συνέντευξη με τον ιατρό Peter Weiss

Γιατί επιλέξατε αυτό το επάγγελμα; Πόσα χρόνια εμπειρία έχετε στον κλάδο;

Πίσω από την επιλογή μου υπάρχει μια ολόκληρη οικογένεια. Προέρχομαι από οικογένεια γιατρών, συμπεριλαμβανομένων των παππούδων, των γονιών μου και της αδερφής μου. Συνεπώς το μονοπάτι μου ήταν ήδη χαραγμένο κατά κάποιο τρόπο. Είμαι ο πρώτος όμως που απομακρύνθηκε από τη γενική ιατρική και ασχολήθηκε με την οδοντιατρική. Και αυτό έγινε γιατί το επέτρεψε η επιδεξιότητά μου και ήταν σίγουρα η καλύτερη επιλογή για μένα.

Η αδερφή μου είναι γενική ιατρός, ο πατέρας μου καρδιολόγος και η μητέρα μου επίσης γιατρός. Ξεκίνησα στα 28 μου, άρα εξασκώ το επάγγελμα εδώ και 34 χρόνια.

Τι υπηρεσίες προσφέρει η κλινική σας; Υπάρχει κάτι στο οποίο ειδικεύεστε;

Προσφέρουμε όλους και τα πάντα γύρω από τους  τομείς της οδοντιατρικής. Είμαστε μια ομάδα και ο καθένας ασκεί την ειδίκευσή του. Η ομάδα μας συνεργάζεται για να παρέχει υπηρεσίες από χειρουργική μέχρι ορθοδοντική, γναθολογία, αλλά και περιοδοντολογία. Με λίγα λόγια η διαφοροποίηση είναι η δύναμή μας!

Από την εμπειρία σας, ποια είναι τα πιο ενδιαφέροντα ή πιο πολύπλοκα περιστατικά που έχετε αντιμετωπίσει;

Οι μεγαλύτερες προκλήσεις κρύβονται στις παλιές κλασικές δουλειές, όπου πρέπει κανείς να ψάξει και να ανακτήσει όλο το ιστορικό. Είναι τα πιο εντυπωσιακά περιστατικά, ειδικά όταν αφορούν περίπλοκη αποκατάσταση με χρήση εμφυτευμάτων. Δεν είναι λίγες οι φορές και μάλιστα έχει συμβεί αρκετά συχνά τα τελευταία χρόνια, να συναντάμε ενδιαφέροντα περιστατικά, κατά τα οποία ξεκινάμε από μία αρκετά υποβαθμισμένη κατάσταση. Αυτά τα περιστατικά συνήθως ολοκληρώνονται μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ενός χρόνου ή και περισσότερο, έτσι ώστε να αποκατασταθεί ολόκληρο το στόμα. Αυτά τα περιστατικά μου αρέσουν περισσότερο γιατί μου φέρνουν μεγάλη ικανοποίηση.

Υπάρχουν οδοντιατρικές τεχνολογίες στις οποίες πιστεύετε ιδιαίτερα ή που πιστεύετε ότι είναι το μέλλον του επαγγέλματός σας;

Φυσικά. Πρώτ’ απ’ όλα η τάση που επικρατεί εδώ και τουλάχιστον πέντε-έξι χρόνια περίπου, είναι η ψηφιοποίηση του οδοντιατρικού κλάδου. Είναι μια συνεχόμενη ροή και προσφέρει πολλά οφέλη.

Οι διαδικασίες επιταχύνονται και έχουμε λιγότερα λάθη. Έχω ψηφιοποιήσει την κλινική μου εδώ και πέντε χρόνια, τόσο για ενδοστοματικούς σαρωτές και τομογραφίες, όσο και για τις διαδικασίες κράτησης ραντεβού και αναφορών. Είναι μια ροή που απαιτεί συνεχή παρακολούθηση.

Η άλλη πτυχή της καινοτομίας αφορά τη χειρουργική, όπου χρησιμοποιούνται όλο και πιο ακριβείς, πρωτοποριακές τεχνικές, όπως για παράδειγμα λέιζερ και Πιεζοχειρουργική, τα οποία είναι λιγότερο επεμβατικές και επιθετικές προσεγγίσεις στη χειρουργική. Συνεπώς ναι σίγουρα υπάρχουν τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε και οι οποίες θεωρώ ότι είναι το μέλλον.

Έχετε κάποια συμβουλή που θα θέλατε να μοιραστείτε με τους συναδέλφους σας; Ίσως για τους νεότερους οδοντιάτρους που ξεκινούν τώρα την άσκηση του επαγγέλματος;

Είναι σίγουρα απαραίτητο να έχετε μια δυνατή και προετοιμασμένη ομάδα να σας στηρίζει, για να λαμβάνετε συμβουλές σε διαφορετικές καταστάσεις. Και το λέω αυτό, γιατί η δική μας επιχείρηση 360-μοιρών, δεν προσφέρει μόνο οδοντιατρικές υπηρεσίες. Για να πετύχετε πρέπει να βασιστείτε σε διάφορους ειδικούς, τόσο από πλευράς μάρκετινγκ, όσο και από πλευρά οικονομικών.

Σήμερα δεν γίνεται να τα κάνεις όλα μόνος σου, υπάρχουν τόσες διαφορετικές πτυχές και τόσα πολλά πράγματα που μπορεί να πάνε στραβά. Για πολλά χρόνια έκανα τα πάντα με το δικό μου τρόπο, αλλά σήμερα δε γίνεται πια, γιατί υπάρχουν πάρα πολλές πτυχές που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Για παράδειγμα, η ανάγκη διαχείρισης ιστοσελίδας και καναλιών κοινωνικής δικτύωσης. Η συμβουλή μου είναι να ζητήσετε βοήθεια από κάποιον που έχει την ικανότητα να διευθύνει μία επιχείρηση. Η επένδυση αποδίδει.

Πώς προωθείτε την επιχείρησή σας;

Προσπαθούμε να παρακολουθούμε στενά τον ασθενή, να τον κάνουμε να μας εμπιστευτεί και να θέλει να επιστρέψει σε μας. Χρησιμοποιούμε διαφημιστικές προσφορές αρκετά συχνά, για παράδειγμα στην αισθητική. Προσφέρουμε εκπτώσεις για ένα εκτεταμένο πρόγραμμα θεραπείας, ειδικά για τους σταθερούς προϋπολογισμούς. Στέλνουμε επίσης αυτοματοποιημένες υπενθυμίσεις στους ασθενείς, όταν είναι η ώρα για τον έλεγχο ρουτίνας.

Η αποστολή ευχών για τις γιορτές είναι επίσης ένας τρόπος να διατηρείτε επαφή με τους ασθενείς σας.
Η παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εξίσου σημαντική, όπως και μία καλή ιστοσελίδα με ποιοτικές πληροφορίες που βοηθάει τον ασθενή στην επιλογή της κλινικής.

Υπάρχουν εμπόδια που συναντήσατε κατά την ανάπτυξη της επιχείρησής σας;

Δεν νομίζω ότι υπάρχουν προκαθορισμένα όρια, αλλά εξαρτάται από το τι στόχους έχετε θέσει. Επενδύοντας στη διαφήμιση και στο μάρκετινγκ, σίγουρα έχετε τη δυνατότητα να αναπτυχθείτε πολύ. Είναι ξεκάθαρο ότι ο ανταγωνισμός είναι ένας παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Εάν υπάρχουν άλλοι δέκα συνάδελφοι γύρω σας, ενδεχομένως το μερίδιο αγοράς που μπορείτε να προσεγγίσετε, να είναι περιορισμένο. Σε αυτήν την περίπτωση ένας τρόπος για να προωθήσετε τον εαυτό σας περισσότερο, είναι να διαφοροποιήσετε την επιχείρησή σας, προσφέροντας κάτι που δεν προσφέρουν οι ανταγωνιστές σας. Αυτό φυσικά απαιτεί εξειδίκευση, για παράδειγμα στον κλάδο της αισθητικής, για παράδειγμα παροχή fillers και μπότοξ.

Ωστόσο, η επένδυση πρέπει να αξιολογηθεί σε σχέση με το τι προσφέρει η αγορά, γιατί η απόφαση να επενδύσετε σε μια εξειδικευμένη τεχνολογία μπορεί να είναι χάσιμο χρόνου και χρημάτων, αν δεν υπάρχει το κατάλληλο πελατολόγιο.
Σύμφωνα με τα παραπάνω λοιπόν, δεν υπάρχουν όρια ανάπτυξης αυτά καθαυτά. Κάποια στιγμή, προσωπικά, επέλεξα να σταματήσω την ανάπτυξη, τόσο για να επικεντρωθώ στη βελτίωση αυτού που είχα ήδη χτίσει, όσο και για να έχω ιδιωτική ζωή.

Σχεδιάζετε κάτι για την κλινική σας στο εγγύς μέλλον;

Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι κάπως ιδιαίτερη. Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι η ώρα για επενδύσεις, άλλοι θεωρούν καλύτερο να κάνουν υπομονή. Προς το παρόν δεν έχω σχέδιο ανάπτυξης, θέλω να διατηρήσω το επίπεδο που έχω φτάσει και θα είμαι ευχαριστημένος εφόσον το διατηρήσω επιτυχώς, γιατί αυτή τη στιγμή εν καιρώ πανδημίας και περιορισμών, η κατάσταση είναι αρκετά δραματική. Θέλω πραγματικά να επικεντρωθώ στη σταθεροποίηση αυτού που έχω πετύχει, προς το παρόν.

Ποια είναι τα ενδιαφέροντά σας εκτός δουλειάς; Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για το πώς περνάτε τον ελεύθερο σας χρόνο;

Αυτό που μου λείπει περισσότερο είναι τα ταξίδια. Πάντα μου άρεσαν τα ταξίδια και ταξίδευα πολύ, ξοδεύοντας μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου μου σε αυτά.
Δυστυχώς, τα τελευταία δύο χρόνια δεν κατάφερα να ταξιδέψω όσο θα ήθελα. Σίγουρα αυτό που αγαπώ περισσότερο είναι να ταξιδεύω, να γνωρίζω ανθρώπους, να ανακαλύπτω νέα μέρη, να έχω μια πολιτιστική επαφή. Ωστόσο μου αρέσει και η άθληση και ευτυχώς τα γυμναστήρια ανοίγουν ξανά.
Αλλά το πιο σημαντικό στο οποίο επενδύω το χρόνο μου είναι οι φίλοι.

Ο ιατρός Peter Weiss είναι συνεργάτης μας στη Ρώμη! Διαβάστε περισσότερα για τους συνεργάτες της DentQ στο ιστολόγιό μας.


Condividi questo con gli altri:
Μοιραστείτε το με άλλους: