Η Γωνιά της Ανάπτυξης

Συμβουλές, μέθοδοι και εργαλεία για την ανάπτυξη της οδοντιατρικής σας κλινικής

Μοιραστείτε το με άλλους:
Γιατί και Ποια Ιστοσελίδα
Condividi questo con gli altri:

Γιατί μία οδοντιατρική κλινική χρειάζεται ιστοσελίδα;

Ως οδοντίατρος, η προσοχή σας πρέπει να είναι εστιασμένη στις κλινικές πτυχές του επαγγέλματός σας. Ωστόσο εάν θέλετε να αναπτυχθείτε περαιτέρω και να πετύχετε στην τρέχουσα ανταγωνιστική αγορά της οδοντιατρικής, πρέπει να διαχειριστείτε σωστά την καριέρα και την οδοντιατρική σας κλινική, συμπεριλαμβανομένων όλων των πτυχών του επικοινωνιακού μάρκετινγκ. Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι έχετε μία καλή ιστοσελίδα. Όπως κάθε μικρή επιχείρηση σήμερα, έτσι και μία οδοντιατρική κλινική που δεν έχει ιστοσελίδα, είναι σαν να μην υπάρχει.

Όταν σχεδιάζετε μία ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας, ή εξετάζετε την τρέχουσα ιστοσελίδα της επιχείρησής σας, ξεκινήστε ορίζοντας τους ρόλους που πρέπει να επιτελεί η ιστοσελίδα σας. Αρχικά υπάρχουν τρεις βασικοί ρόλοι μίας ιστοσελίδας που πρέπει να λάβετε υπόψη:

1. Επωνυμία στην Ιστοσελίδα

Αυτός ο τύπος ιστοσελίδας έχει σχεδιαστεί για να απεικονίζει και να προωθεί την επωνυμία σας, να επικοινωνεί με τους πελάτες σας (για παράδειγμα με τους ασθενείς και τους συγγενείς τους) γιατί είστε ξεχωριστοί, διαφορετικοί και καλύτεροι, ποια πλεονεκτήματα προσφέρετε συγκριτικά με άλλες οδοντιατρικές κλινικές (ή οδοντιάτρους) και γιατί θα πρέπει να σας προτιμήσουν ως πάροχο οδοντιατρικών υπηρεσιών. Κάθε ιστοσελίδα πρέπει να έχει το ρόλο της επωνυμίας. Οι εικόνες, η ατμόσφαιρα, ο σχεδιασμός και τα διαφορετικά μέρη του περιεχομένου της ιστοσελίδας, θα πρέπει όλα να εξυπηρετούν αυτόν τον σκοπό. Αυτά τα στοιχεία περιλαμβάνουν το προφίλ της εταιρείας, πληροφορίες για την ομάδα, συστατικές επιστολές, ιστορίες επιτυχίας, επαγγελματικά πιστοποιητικά και άλλα. Σκοπός τους είναι να απεικονίσουν μία αξιόπιστη και εντελώς επαγγελματική οδοντιατρική κλινική, η οποία μπορεί εύκολα να προσελκύσει και να διατηρήσει την πελατεία.

2. Ενημερωτική Ιστοσελίδα

Αυτός ο τύπος ιστοσελίδας έχει σχεδιαστεί για να παρέχει σχετικές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες στους πελάτες σας και σε επιπλέον κοινό-στόχο (παρόχους, δημοσιογράφους, συναδέλφους με τους οποίους θέλετε να συνεργαστείτε, εργαζόμενους κ.λπ.). Σε αυτήν την περίπτωση εστιάζουμε σε επαγγελματικές πληροφορίες του κλάδου (οδοντιατρική) που ξεπερνούν τις πληροφορίες που σχετίζονται με την επωνυμία και την επιχείρησή σας. Ο σκοπός των ενημερωτικών μερών της ιστοσελίδας είναι να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες να επισκεφθούν την ιστοσελίδα σας και να αυξήσουν την προβολή της (συμπεριλαμβανομένων των μηχανών αναζήτησης, όπως η Google) και ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η επίγνωση για την οδοντιατρική σας κλινική (ή η δική σας, ως οδοντιάτρου). Για να δημιουργήσετε ένα ενημερωτικό μέρος στην ιστοσελίδα σας, μπορείτε να προσθέσετε επαγγελματικά άρθρα, ενημερωτικό δελτίο, επεξηγηματικά βίντεο, οδηγούς στοματικής υγιεινής, κουίζ, γραφήματα κ.λπ.

Ένας άλλος σκοπός της ενημερωτικής ιστοσελίδας είναι να διευκολύνει τους πελάτες και τους παρόχους να συνεργαστούν μαζί σας. Συνεπώς είναι απαραίτητη η παροχή λεπτομερών πληροφοριών για τις οδοντιατρικές υπηρεσίες που προσφέρετε και τον τρόπο εργασίας και συνεργασίας μαζί σας. Από αυτή την άποψη μπορείτε να προσθέσετε φόρμες, στοιχεία επικοινωνίας, χάρτη και οδηγίες καθοδήγησης προς στην κλινική σας, κατάλογο και λεπτομερείς περιγραφές των υπηρεσιών σας, γλωσσάρι οδοντιατρικών όρων, περιγραφή διαδικασιών εργασίας στην κλινική σας κ.λπ.

Η προσθήκη ενός άκρως λεπτομερούς ενημερωτικού επιπέδου στην ιστοσελίδα σας δεν είναι απαραίτητη, αλλά είναι πάντα επιθυμητή και προτείνεται: θα αυξήσει την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας, θα σας εξοικονομήσει επεξηγήσεις και θα βελτιώσει την εικόνα σας, ενώ θα σας παρουσιάσει ως επαγγελματίες. Μπορείτε επίσης να αναπτύξετε αυτό το ενημερωτικό επίπεδο σε διαφορετικά άρθρα και αναρτήσεις για να δημοσιεύετε ένα κάθε φορά, έτσι ώστε με σχετικά μικρή προσπάθεια, θα συσσωρευτούν με τα χρόνια σε ένα πολύ εντυπωσιακό περιεχόμενο για την ιστοσελίδα σας.

3. Ηλεκτρονικό κατάστημα

Αυτός ο τύπος ιστοσελίδας περιλαμβάνει ένα εικονικό κατάστημα που επιτρέπει την άμεση αγορά προϊόντων και υπηρεσιών από την οδοντιατρική κλινική. Ένα παρόμοιο ηλεκτρονικό κατάστημα θα ταίριαζε κυρίως σε ξεκάθαρα προϊόντα ραφιών, όπως βιβλία, ή λογισμικό. Οι περισσότερες οδοντιατρικές κλινικές δεν προσφέρουν προϊόντα ραφιών, επομένως ένα εικονικό κατάστημα είναι λιγότερο συναφές. Ωστόσο εάν πουλάτε ορισμένα συγκεκριμένα προϊόντα στην κλινική σας – για παράδειγμα επαγγελματικές οδοντόκρεμες, νήμα Waterpik ή σιδεράκια Invisalign – θα σας βοηθήσει να συμπεριλάβετε ένα εικονικό κατάστημα στην ιστοσελίδα της κλινικής σας. Για παράδειγμα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν οι ασθενείς για να αγοράσουν απευθείας τα οδοντιατρικά προϊόντα, καθώς και σχετικά αξεσουάρ, ή αναλώσιμα από την ιστοσελίδα σας, χωρίς καν να επισκεφτούν τη φυσική τοποθεσία.

Πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά την πώληση οδοντιατρικών προϊόντων υψηλής ποιότητας στην κλινική σας. Αυτό δε θα επηρεάσει την επαγγελματική σας εικόνα. Αντίθετα μπορεί και να την ενισχύσει, καθώς προσφέρει μία πρόσθετη εισροή εσόδων. Αν πράγματι πουλάτε οδοντιατρικά προϊόντα, ένα εικονικό κατάστημα μπορεί να σας βοηθήσει να πουλήσετε περισσότερα, εξοικονομώντας παράλληλα κόστος υλικοτεχνικής υποστήριξης. Υπάρχουν διάφορες λύσεις λογισμικού ραφιών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε ενότητα εικονικού καταστήματος στην ιστοσελίδα σας, αλλά αν προτιμάτε, μπορείτε να πουλήσετε μέσω μιας πλατφόρμας τρίτου μέρους, για παράδειγμα ανοίγοντας ένα εικονικό κατάστημα στο Amazon και συνδέοντάς το με την ιστοσελίδα σας . Μπορείτε επίσης να προωθήσετε το εικονικό σας κατάστημα σε διάφορα κανάλια μάρκετινγκ (Facebook, Google κ.λπ.) και ίσως να προσλάβετε εξωτερική βοήθεια για αυτό.

Τι συμβαίνει όμως με την πώληση οδοντιατρικών υπηρεσιών (π.χ. διαδικασίες εμφύτευσης) απευθείας μέσω της ιστοσελίδας σας;
Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν προτείνεται.

  1. Εάν δεν προσφέρετε τις χαμηλότερες και πιο ανταγωνιστικές τιμές στην πόλη σας, αλλά επικεντρώνεστε στις οδοντιατρικές υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας (με μέσες ή υψηλότερες τιμές), είναι προτιμότερο να αποφύγετε τη διαφήμιση του τιμοκαταλόγου σας στο διαδίκτυο. Τα άτομα που αναζητούν προστιθέμενη αξία ασχολούνται λιγότερο με την τιμολόγηση, ενώ οι ασθενείς που προσανατολίζονται στο κόστος δε θα βρουν την προσφορά σας ελκυστική.
  2. Η πραγματική τιμή των εκάστοτε οδοντιατρικών υπηρεσιών μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την ιατρική κατάσταση του ασθενούς, η οποία πρέπει πρώτα να εκτιμηθεί στην κλινική.
  3. Η αγορά οδοντιατρικών υπηρεσιών απαιτεί από τον ασθενή να εμπιστεύεται τον πάροχο των υπηρεσιών (π.χ. – τον ​​οδοντίατρο) και αυτή η εμπιστοσύνη επιτυγχάνεται κυρίως με την προσωπική συνάντηση με τον οδοντίατρο.

Συνεπώς αν δεν προσφέρετε τις χαμηλότερες τιμές ή δεν επικεντρώνεστε στον Οδοντιατρικό τουρισμό (όπου οι ασθενείς αποφασίζουν ποιον να εμπιστευτούν εξ αποστάσεως) – δε χρειάζεται να πουλάτε οδοντιατρικές υπηρεσίες διαδικτυακά.

Παράδειγμα – Μία Ιστοσελίδα Οδοντιατρικών Υπηρεσιών

Θα χρησιμοποιήσουμε τη δική μας ιστοσελίδα, το DentQ.it ως παράδειγμα. Εξάλλου παρέχουμε οδοντιατρικές υπηρεσίες – είμαστε το μεγαλύτερο δίκτυο Οδοντιατρικών Απεικονιστικών Κέντρων στον κόσμο, με περισσότερα από 40 υποκαταστήματα σε 6 χώρες. Η τοπική μας ιστοσελίδα στην Ιταλία – www.DentQ.it, περιλαμβάνει ενότητες επωνυμίας και ενημέρωσης, καθώς και διαδικτυακές αγορές, σε κάποιο βαθμό.
Οι ενότητες επωνυμίας μας περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, την Αρχική Σελίδα, Την Ομάδα, Τις Μαρτυρίες, Τις Συστάσεις Οδοντιάτρων, Τις Αναφορές Ικανοποίησης Πελατών και άλλα. Προσπαθήσαμε να τη διατηρήσουμε σύντομη (το κοινό-στόχος μας είναι κυρίως πολυάσχολοι οδοντίατροι) και να τη γεμίσουμε με εντυπωσιακές εικόνες εξωφύλλου, καθώς και με εικονίδια και εικονογραφήσεις.

Οι ενημερωτικές μας ενότητες περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, περιγραφές των προσφορών μας – Υπηρεσίες, Τεχνολογίες (όπως αναφορές PACS και AI), Τύποι και Εξαγωγή Αρχείων. Με την πάροδο του χρόνου, προσθέσαμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις προσφορές. Για παράδειγμα – ένα φυλλάδιο σχετικά με τις Αναφορές Ακτινολογίας AI για σαρώσεις CBCT (3D). Επιπλέον συμπεριλάβαμε χρήσιμες πληροφορίες και εργαλεία για ασθενείς και οδοντιάτρους που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες μας, συμπεριλαμβανομένων ενοτήτων που περιγράφουν τον τρόπο παραπομπής ασθενών σε μας, μία σελίδα υποστήριξης με βίντεο-οδηγούς και εγχειρίδια λογισμικού, σελίδα επικοινωνίας (και φόρμα), ηλεκτρονική σελίδα ραντεβού και ένα σύστημα διαχείρισης για τους γιατρούς, ώστε να διατηρούν τα αρχεία τους σε ασφαλές cloud της DentQ, να έχουν τη δυνατότητα να κατεβάζουν και να ελέγχουν τα αρχεία και τις σαρώσεις των ασθενών τους.

Αργότερα, προσθέσαμε ένα ιστολόγιο, με διάφορες ενημερωτικές ενότητες που μπορεί να ενδιαφέρουν τους οδοντιάτρους (για παράδειγμα – περιστατικό του μήνα και η γωνιά της ανάπτυξης, στην οποία βρίσκεται αυτό το άρθρο). Ένα ιστολόγιο τέτοιου τύπου θα προσελκύσει οδοντιάτρους στην ιστοσελίδα μας και θα βελτιώσει αρκετά τα αποτελέσματά μας αναζήτησης στη Google. Μία ακόμα ενδιαφέρουσα πτυχή του ιστολογίου, είναι ότι μπορείτε να μοιράζεστε το περιεχόμενό του μέσω πολλών καναλιών (χρησιμοποιούμε το περιεχόμενο του ιστολογίου μας στις σελίδες της DentQ Ιταλίας στα LinkedIn και Facebook).

Όσον αφορά τις διαδικτυακές πωλήσεις, προσφέρουμε σεμινάρια σε ορισμένες χώρες, π.χ. Εκπαίδευση CBCT για οδοντιάτρους. Επιπλέον, οι εγγεγραμμένοι οδοντίατροι, μας στέλνουν διαδικτυακές παραπομπές και μπορούν επίσης να πληρώσουν απευθείας μέσω των λογαριασμών που διατηρούν σε εμάς. Με αυτόν τον τρόπο, το έντυπο παραπομπής περιλαμβάνει ένα «μίνι κατάστημα» διαφόρων υπηρεσιών οδοντιατρικής απεικόνισης.

Περίληψη

Οι οδοντιατρικές κλινικές (και οι οδοντίατροι) χρειάζονται μία ιστοσελίδα για να «παρουσιαστούν» οι ίδιοι, να προσελκύσουν πελάτες και να βοηθήσουν την επιχείρησή τους να αναπτυχθεί. Η ιστοσελίδα τους θα πρέπει πρώτ’ απ’ όλα να υποστηρίζει και να προωθεί την επωνυμία σας. Επιπλέον είναι πολύ χρήσιμο να έχετε ένα εκτεταμένο ενημερωτικό περιεχόμενο, το οποίο θα αυξήσει την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας και θα βελτιώσει τις υπηρεσίες σας. Τέλος, για ορισμένα οδοντιατρικά προϊόντα και υπηρεσίες, ίσως είναι επωφελές να προσθέσετε και ένα εικονικό κατάστημα. Είτε έχετε ήδη ιστοσελίδα για την κλινική σας, ή θέλετε να δημιουργήσετε μία εξ’ αρχής, είναι σημαντικό να ορίσετε με σαφήνεια τους στόχους της ιστοσελίδας και ποια/πόσα από τα τρία επίπεδα (επωνυμία, πληροφορίες, κατάστημα) θέλετε να συμπεριλάβετε σε αυτήν. Αφού επιλέξετε, είναι σημαντικό να σχεδιάσετε την ιστοσελίδα σας, σύμφωνα με τους στόχους σας και να προσθέσετε περιεχόμενο σταδιακά, για να αυξήσετε την απήχηση και την έκθεσή της.

Στη DentQ, είμαστε περήφανοι που είμαστε επιχειρηματικοί συνεργάτες χιλιάδων οδοντιάτρων ανά τον κόσμο και που τους παρέχουμε εργαλεία, τεχνολογίες και περιεχόμενο, με το οποίο μπορούν να εξελίξουν την επιχείρησή τους. Είτε συνεργάζεστε μαζί μας, είτε όχι, μη διστάσετε να επισκεφθείτε ξανά το ιστολόγιό μας και να εγγραφείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να διαβάσετε και άλλα παρόμοια άρθρα που μπορούν να σας βοηθήσουν να μεγεθύνετε τη δική σας οδοντιατρική επιχείρηση.


Condividi questo con gli altri:
Μοιραστείτε το με άλλους: