Οδοντίατρος του Μήνα

Συνέντευξη εις βάθος με έναν έμπειρο οδοντίατρο

Μοιραστείτε το με άλλους:
Δρ. Gustavo Bianchi
Condividi questo con gli altri:

Ιατρός Gustavo Bianchi

Σελίδα Facebook

+39 06 905 9375
[email protected]

Συνέντευξη με τον Δρ. Gustavo Bianchi

Ο Δρ. Gustavo Bianchi εκπαιδεύτηκε ως οδοντοτεχνίτης πριν ολοκληρώσει τις σπουδές του και γίνει οδοντίατρος. Η προσέγγισή του είναι γενική, αλλά χειρουργική και βρίσκει νέες τεχνικές αναγέννησης, ιδιαίτερα συναρπαστικές, καθιστώντας τον ακριβή χειρουργικό σχεδιασμό ολοένα και πιο απαραίτητο. Ο Δρ. Gustavo Bianchi πιστεύει ακράδαντα στην τεχνητή νοημοσύνη που εφαρμόζεται στη διαγνωστική που μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια και ηρεμία στη σχέση με τον ασθενή. Η συμβουλή του στους νέους συναδέλφους είναι να αναγνωρίσουν ότι κάθε επαγγελματίας έχει συγκεκριμένες δεξιότητες και ότι η ομαδική εργασία είναι η καλύτερη στρατηγική που πρέπει να αξιοποιήσουν στο έπακρο. Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη.

Γιατί επιλέξατε αυτό το επάγγελμα; Πόσα χρόνια εμπειρία έχετε στο χώρο;

Είμαι από παλιά στο χώρο, καθώς έχω πτυχίο ιατρικής και χειρουργικής, γιατί στην εποχή μου δεν υπήρχε οδοντιατρική σχολή. Στην αρχή είχα διαφορετικό όραμα για το μέλλον μου στον ιατρικό κλάδο, αλλά μόλις αποφοίτησα και τελείωσα την πρακτική μου, αποφάσισα να ακολουθήσω την καριέρα του οδοντιάτρου σχεδόν τυχαία.

Ποιες υπηρεσίες προσφέρει το ιατρείο σας; Υπάρχει κάτι στο οποίο ειδικεύεστε;

Ως οδοντίατρος εργάζομαι μόνος μου, αλλά έχω δύο συνεργάτες που με βοηθούν στην πρακτική και στο εργαστήριο. Η συντήρηση είναι συνήθως η καθημερινότητά μου, αλλά από χειρουργικής πλευράς, ειδικεύομαι στην εμφυτευματολογία. Ασχολούμαι επίσης και με ορθοδοντική, κινητή και σταθερή, για τη σταθερή χρησιμοποιώ Alexander Discipline, ενώ για την κινητή Invisalign.

Από την εμπειρία σας, ποια είναι τα πιο ενδιαφέροντα ή πολύπλοκα περιστατικά που έχετε δει;

Μου αρέσει πολύ η εμφυτευματολογία. Τα πρόσθετα είναι σίγουρα πολύπλοκα, αλλά μου δίνουν την μεγαλύτερη ικανοποίηση.

Υπάρχουν οδοντιατρικές τεχνολογίες στις οποίες πιστεύετε ιδιαίτερα ή που πιστεύετε ότι είναι το μέλλον του επαγγέλματός σας;

Πρόσφατα αγόρασα εξοπλισμό λέιζερ και ψάχνω να συμμετάσχω σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Πιστεύω πολύ σε αυτήν την τεχνική, νομίζω ότι οι εφαρμογές της ανοίγουν πολλές πόρτες. Φυσικά, υπάρχουν διάφοροι τύποι, αυτό που χρησιμοποιείται στους μαλακούς ιστούς είναι το λέιζερ διόδου, ενώ αυτό που χρησιμοποιείται σε σκληρούς ιστούς είναι το laser ερβίου.

Έχετε κάποια συμβουλή που θα θέλατε να μοιραστείτε με τους συναδέλφους σας; Ίσως οι νεότεροι που ξεκινούν τώρα το επάγγελμα;

Το πιο σημαντικό για τους νέους επαγγελματίες είναι να μη ξεχνάμε την ανθρώπινη πτυχή του επαγγέλματος. Πολλοί από τους νέους συναδέλφους μου έχουν πιο τεχνικό υπόβαθρο από το δικό μου και πρέπει να θυμούνται ότι η οδοντιατρική περιλαμβάνει μια ανθρώπινη πτυχή που είναι θεμελιώδης για το επάγγελμα.

Πώς προωθείτε την επιχείρησή σας;

Μέσω προβολών στο Google και στο Facebook, αλλά τα social media δεν είναι το περιβάλλον μου, οπότε αφήνω τη διαχείριση στα χέρια του βοηθού μου. Από στόμα σε στόμα παραμένει καθοριστικός παράγοντας πάντα.

Υπάρχουν εμπόδια που έχετε συναντήσει στην ανάπτυξη της επιχείρησής της;

Πριν από χρόνια ήταν πιο απλά τα πράγματα. Τώρα η διαχείριση της σχέσης με τους ασθενείς είναι πιο περίπλοκη επειδή είναι λιγότερο «πιστοί» στο γιατρό τους και συχνά φθάνουν ενημερωμένοι από πράγματα που έχουν διαβάσει στο Διαδίκτυο και δύσκολα αναιρείς αυτές τις πεποιθήσεις τους.

Ποια είναι τα ενδιαφέροντά σας εκτός δουλειάς; Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για το πως περνάτε τον ελεύθερο σας χρόνο;

Μου αρέσει να ταξιδεύω και να αθλούμαι, αλλά μου αρέσουν και τα μαστορέματα, μου αρέσει να φτιάχνω έπιπλα και να κάνω μικρές αναπαλαιώσεις μόνος μου.


Condividi questo con gli altri:
Μοιραστείτε το με άλλους: